Lazović: Fajtere sam birao u policiji, svi po 10 krivičnih imaju

0

Bivši policijski agent Petar Lazović tvrdi da je kadrirao u policiji, a žalio se da u službi ima mnogo špijuna, te da zbog toga ne može da otme jednog “škaljarca”. Osim toga, Šariću je pisao da na svoju ruku šalje momke da obilaze kuću svoga oca, kako bi pripazili da mu se što ne desi.

U telefonskoj komunkaciji koju je Petar Lazović imao sa Pljevljakom Darkom Šarićem, „hvalio“ mu se da je birao je ko će od policajaca s njim raditi u Odsjeku za posebnu operativnu podršku, uprkos tome što su neki od njih, kako tvrdi, imali i po 10 krivičnih prijava.

Kao i sve prethodne, i ovu „Skaj“ komukaciju je našim istražnim organima dostavio Interpol.

Lazović i Šarić su komunicirali tokom 2020. godine, a o policijskom eskadronu Lazović mu je pričao početkom avgusta. Pljevljaku se tada žalio da ima mnogo “špijuna” zbog kojih nije mogao da otme škaljarca privođenog nekoliko dana ranije.

“Znaš i sam, špijuna masu. Uvaliće nas neko. A samo mojima vjerujem, jer znaju da ih ostavit neću, da sve sa njima dijelim. Brate ovo su sve ludaci i svemu naredni, ovi mogu sve, samo ću kad ljubi radio sa njim, nešto da ih zbrinem koliko toliko. Svi faks završili, svi 10, 15 god. službe, sve bivši fajteri i navijači i svi po 10 krivičnih, ja ih birao. I sve ja doveo”, pisao je on Šariću.

U transkriptima u koje Vijesti imaju uvid ne vidi se što mu je Pljevljak odgovorio, ali jasno proizlazi da je ponudio pomoć, jer mu policajac odgovara da će on to “sam sa drugom”.

“Ma ovo ću ja sa drugom, malo po malo, sam, biće to sve ok. Za tebe i sve… Oko njih ću se ja zabavljat koliko mogu, Imate vi bitnih stvari, sve će to doć na svoje”, piše Lazović tada pritvorenom narko-bosu.

Uhapšeni bezbjednjak Lazović požalio se Šariću i da je njegov otac zakačio korona virus, ali i pohvalio se kako plaća svoje kolege da čuvaju kuću u kojoj boravi stariji Lazović.

Tada poručuje i da će “je***i majku” svima koji se “slade Z”.

On je slovom “Z”, u komunikaciji sa kriminalcima, označavao svog oca, što proizlazi iz dešifrovane komunikacije koju je Europol dostavio crnogorskim istražnim organima.

“Ja sam krijući od njega tamo po 3 momka poslao. Za ne daj bože ja 20 puta idem… On da zna izbio bi me, ali morao sam moje momke samo platio tj. častio dok je tamo da budu i to je to”, piše Petar Lazović, koji u narednim komunikacijama šalje Šariću i rezultat svog testa na koronu…

Tokom prepiske Lazović je iznosio i kakvi su mu planovi u borbi protiv škaljarskog klana i šefa te krimi ekipe Jovana Vukotića, da se priprema “da otme” vojnika tog škaljarca iz Kotora, ali i šalje fotografije ljudi koje muči…

Inače, Petar Lazović je uhapšen tek prošle godine, iako je Specijalno državno tužilaštvo još u julu 2021. godine dobilo transkripte. Međutim, tadašnji specijalni tužilac Saša Čađenović u januaru prošle godine arhivirao predmet i oslobodio ih odgovornosti. Ali, istraga je pokrenuta četiri mjeseca nakon odluke Čađenovića, i to tek kada je portal Libertas objavio prepiske policajaca s pripadnicima organizovane kriminalne grupe kavački klan i njihovim beogradskim saradnicima Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem.

U međuvremenu je uhapšen i Čađenović, kojeg terete da je kao specijalni tužilac bio na strani za Zvicerove ekipe.

Petar Lazović je obuhvaćen i u još nekoliko predmeta SDT-a, a svi se odnose na organizovanu kriminalnu grupu „Kavčani“.

On je tokom iznošenja odbrane negirao izvršenje krivičnih djela, tvrdeći da je članove tog klana hapsio, a ne sa njima drugovao.

Lazovićevi advokati ranije su saopštili da izloženost njihovog branjenika javnom mnjenju i osudi traje kontinuirano više od godinu, konstatujući da protiv njega ne postoji nijedan dokaz, osim poruka sa Skaj ECC aplikacije.

 

(Vijesti.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.