BORBA otkriva: Spajić pregovara tajno, ali organizovano sa SD-om i Mehmetom Zenkom da nadomjesti podršku CIVIS-a i Ujedinjene?

10

Predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić vodio je u pretnomperiodu neformalne pregovore sa Socijaldemokratama i poslanikom DUA-e Mehmetom Zenkomm, saznaje BORBA.

Spajić je sa predstavnicima SD-a i Zenkom razgovarao o potencijalnoj saradnji koja bi rezultirala formiranjem 44. Vlade Crne Gore.

Nakon što je postalo jasno da ne može da računa na podršku dva poslanika sa svoje liste iz redova CIVIS-a i Ujedinjene Crne Gore, Spajić je prionuo da podršku potraži među tri poslanika SD-a i Mehmetom Zenkom koji su se nalazili na listi koju je na nedavnim izborima predvodio DPS-ov Danijel Živković.

Prema našim informacijama, Spajić tajno dogovora sa predstavnicima SD-a i Zenkom saradnju ukoliko ne uspije da obezbijedi podršku CIVIS-a i Ujedinjene Crne Gore za formiranje vlade.

Lider PES-a želi po svaku cijenu da se domogne premijerskog mjesta i za ostvarenje tog nauma neće se libiti da traži i podršku DPS-ovih višegodišniih satelita.

Da je između SD-a i PES-a bilo neformalnih kontakata potvrdio je i prvi čovjek SD-a Damir Šehović.

– Malo smo političko tržište, isprepletano ljudskim i političkim relacijama, tako da je svako ko bi odgovorio na to pitanje na način da nema neformalnih kontakta s bilo kojim drugim subjektima, bio politički neiskren. Ali, vlada je suviše ozbiljna stvar da bismo na tu temu neformalno razgovarali – izjavio je Šehović.

Šehović je nakon današnjih konsultacija sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem  podržao Spajića za budućeg mandatara i ponudio mu usluge njegove partije ukoliko želi da formira proevropsku i pronatovsku vladu.

Takođe, lider Albanske alternative Nik Đeljošaj je danas izjavio da SD mora da bude dio nove vlade.

Nakon dva mjeseca pregovaranja tokom kojih nije uspio da obezbijedi minimalnu podršku od 41 poslanika u Skupštini, Spajić je potpuno pogubio kompas  i spreman je da u izvršnoj vlasti uključi nekoliko DPS-ovih satelita, samo da zadovolji svoje i ambicije svog klijentelističkog i sve više nezadovoljnog članstva.

To što bi njegova vlada u potpunosti indirektno zavisila od DPS-a i što bi na taj način prevario glasače koji su njegovoj listi ukazali povjerenje, Spajiću je očito od drugorazrednog značaja.

10 Comments
  1. luka komentariše

    ko ne bude trazio previse uci ce u vladu… ko bude zanovijetao ode u opoziciju… prosto!

    1. Boro komentariše

      Vi svaki dan imate neke „ekskluzivne“ informacije.
      Ali govna vam ne valjaju.
      DF i DPS ne smiju u Vladu, za ostale me boli tuki.

    2. Q komentariše

      Mars u p.m !Takvi su nas kostali sveg ovog zla poslje 30 .augusta !

  2. Ivi komentariše

    Neka pregovara, to je njegovo pravo! Srbi su za njega glasali većinom, oni hoće. Šta je problem kad Srbi hoće?

  3. Ivi komentariše

    Popovi su za njega agiitovali i za Milatovića, šta Vam je?

  4. Felacio MNE komentariše

    Neka proba….neka izvoli.
    Samo da se narod presabere malo.
    Otresli smo Mila sa svom milicijom , udbom, kriminalcima i ubicama.Otrešćemo i Mickeya s dvije suknjare.

  5. Q komentariše

    Ovaj Spajić je debil od pocetka,ko to nr vidi neka mu je Bog u pomoć! Kakav je ovo mulj i pokvarenjak meni nije jasno zasto se ne ispituje 7miliona koje je ukrao dok je bio ministar već mu se dozvolilo ovo sveBože spasi Crnu goru od amerikanaca i zapadnih nacista!

  6. Duka komentariše

    Liše Demokrata, nema stranke u koju PES može imati povjerenje. Stiče se utisak da se najmanje povjerenje može imati u ZBCG.
    Ali opet, ako je Spajke unaprijed odbacio DPS i URA-u, osuđen je da pregovara sa Mandićem i Kneževičem, iako svjestan da će ga rušiti od prvog dana, bili u vlasti ili ne.

    1. Vuksan Lekić komentariše

      U Demokrate da imaš povjerenje?
      Šta si ti,imbecil?
      Pigledaj kako su izdali Dritana, koji ih je sa koalicijom spasio.Imali bi koliko HGI bez njega.

  7. Sibirski komentariše

    Čini mi se neće mnogo proći, da će Evropljani sad imati potrebu da se kriju od suda prevarenog naroda, ali neće imati đe da se sakriju.
    Većina glasača koja ih je glasala – a naročito Srbi, nije glasala za to da se pravi vlada sa djelovima prethodnog mafijaškog režima, koja će i dalje biti pod direktnom kontrolom mafije i DPS-a. Otud i sve veće javno razočarenje među ljudima koji su im dali glasove, a koji shvataju da su prevareni i izdani.
    No, sam ti navali Spajke, ali vidjećeš da nećeš dugo trajati – ni ti ni tvoja vlada, niti tvoja klijentelistička elita i preletači iz klijentelističkog i kriminalizovanog DPS-a i satelita, koji svi zajedno gurate ka izdaji 30 – avgustovske većine i većinske volje naroda.
    Kao što neko već pomenu u svom komentaru – čekajte da se narod malo presabere od ovolikih prevara i izdaja u nizu…

    Za Budućnost Crne Gore! ❤️💙🤍

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.