EKSLUZIVNO: Bečić prigrabio 4 ključna resora za Demokrate, hoće predsjednika Skupštine, kompletan bezbjednosni sistem i glavnog potpredsjednika vlade i sve to sa samo 7 poslanika!

12

Lideri Evrope sad i Demokrata Milojko Spajić i Aleksa Bečić podijeli između sebe 17 resora, plus po jedno potpredsjedničko mjesto u vladi, kao i mjesta premijera i predsjednika Skupštine, ekskluzivno objavljuje BORBA dokument koji smo dobili od izvora u vrhu Evrope sad.

Po toj raspodjeli, sva ključna ministarstva pripadaju ES i Demokratama, dok su za one koji eventualno budu htjeli da budu dio te vlade ostavljene političke mrvice.

Koliko su ES i Demokrate neozbiljno pristupile sastavljanju vlade govori činjenica da oni u zbiru imaju samo 31 poslanika (pod uslovom da ih svi njihovi poslanici podržavaju što je upitno), od mogućih 41 koliko čini većinu.

Očigledno je da Spajić i Bečić ucjenom žele da privole nekoga da im da podršku kako bi sastavili vladu u kojoj bi oni imali 17 resora, od mogućih 21!

I onda šire spinove u medijima kako su nekima drugima velikodušno nešto pinudili, a za sebe su sve prigrabili. Ono što prvo upada u oči je podatak da Demokrate žele pod svoju šapu kompletan bezbjednosni sistem sa samo 7 poslaničkih mandata.

Pročitajte raspodjelu resora unutar Evrope sad i Demokrata koju objavljujemo integralno:

1. Predsjednik Vlade – PES
2. Potpredsjednik Vlade za ekonomiju – PES
3. Ministarstvo finansija – PES
4. Ministartsvo vanjskih poslova – PES
5. Ministarstvo prostornog planiranje, urbanizma i državne imovine – PES
6. Ministarstvo ekonomije – PES
7. Ministarstvo pravde – PES
8. Ministarstvo visokog obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja – PES
9. Ministarstvo zdravlja – PES
10. Ministarstvo rada i socijalnog staranja – PES
11. Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava – PES
12. Ministarstvo poljoprivrede – PES
13. Ministarstvo saobracaja i pomorstva- PES
14. Ministartsvo energetike i rudarstva – PES
15. Ministarstvo evropskih poslova – PES

Demokrate sa 7 poslanika prigrabili 4 ključna resora i ključnog potpredsjednika vlade 

16. Potpredsjednik Vlade za KPS i bezbjednost – Demokrate
17. Ministarstvo unutrašnjih poslova- Demokrate
18. Ministarstvo održivog razvoja, ekologije, šumarstva i vodoprivrede – Demokrate
19. Ministarstvo odbrane – Demokrate
20. Ministarstvo kulture i medije – Demokrate

Po tom planu, jedno ministarstvo su ostavili Albanskom forumu i to ministarstvo javne uprave koje oni imaju i u ovoj vladi.

Za ostale potencijalne partnere ostavili su političke mrvice u vidu samo 3 resora i jedno potpredsjedničko mjesto u vladu. Tom njihovom logikom, koaliciji Za budućnost Crne Gore, Bošnjačkoj stranci, HGI i Alabanskoj alijansi nude zajedno da podijele između sebe 3 resora i jedno mjesto potpredsjednika! S tim šro su to mjesto potpredsjednika Vlade za kapitalne investicije i regionalni razvoj već obećali Albanskom forumu.

Znači, ES hoće da uzme za sebe 13 resora + premijer + potpredsjednik za ekonomiju; Demokrate su prigrabile 4 ključna resora, a za ostale ostaju samo 3 resora i to: Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo turizma i Ministarstvo sporta i mladih.

12 Comments
  1. Crnogorac komentariše

    Dao bi GUZICU za Vlast nije ni Ibrahimović bolji ! Najebali smo svakako zaposlili su na STOTINE SVOJIH GLUPI NAROD NEKA NAS J..U

    1. Walter komentariše

      Bitno je shvatiti da su pregovori resetovani na početak (makar je tako ova ista Borba izvijestila koliko juče), tako da su ovo samo spekulacije kojima je prošao rok. Vlade bez odgovarajućeg i proporcionalnog učešća ZBCG nema i ne može biti, osobito u situaciji kada je narod bijesan i spreman na sve!

  2. Miloš komentariše

    E, vala ste dobro napisali – ekSLUZAVO!

  3. mornar komentariše

    Ako je ta podjela tacna onda je i dobra, za dalji sunovrat ili propast kolonije Crne Gore !!!.
    Nek je vjecna, vjecno izgubljena !!!.
    ( malo sarkazma u rano jutro )

  4. Brrr komentariše

    Niko ne mlati kao vi,crveni jesu olosi neopjevani,al i vi lupetate sa ekskluzivama mnogo ste neozbiljni,nikakav kredibilitet nemate…

  5. Никац од Ровина komentariše

    Bečič je podli Montenegro šupković.Sve za šupak,a šupak nikako za Crnu Goru.

  6. Aleksa Spajić komentariše

    A sa koliko poslanika vladaju Dritan i Joko? Ne kazem da je PES u pravu ali i vi ste potpuno neobjektivni.

  7. Dekson komentariše

    Ni slučajno NSD i DNP ne treba da podrže tu Vladu, pa neka dijele maglu. Sram ih bilo. Oni su kukavičije jaje koje je ubačeno da razbije Srbe u Crnoj Gori. Nadam se da su glasači ES i Demokrata vidjeli ko su Milojko i Aleksa.

  8. Vuksan Lekić komentariše

    Demokrate su poznate po velikoj guzi.
    Dje god su oni tu je i grabež.
    Gladna proleterska balavurdija , bez trunka vjere, morala i znanja.

  9. Joko komentariše

    Njih, rekoše, ne interesuju funkcije.

  10. Gradjanin komentariše

    Sada ste pretjerali,sve vijesti su vam exluzivne a nista od toga.Postali ste gori od portala „Vijesti“.Za vasu informaciju pravi pregovori tek pocinju i tesko je sastaviti vladu,pogotovo Spajic koji nema nikakvo politicko iskustvo.Na kraju ce svi biti u igri (URA i DPS) !

  11. Q komentariše

    Ne mogu vjerovati da je u crtanom romanu Sir Oliver inteligentniji nego uživo u Crnoj gori!? Zar smo roliko plitkog premijera zaslužili ko da ga Zdravko Prvoprekrečeni Krivokapić savjetuje ???

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.