Ambasada SAD: Nedavni izbori potvrdili podršku građana NATO-u, radujemo se saradnji sa Vladom čiji članovi podržavaju Ukrajinu!

6

Sjedinjene Američke Države se raduju saradnji sa vladom čiji članovi podržavaju pristupanje Crne Gore EU, jedinstvenu podršku NATO-a Ukrajini, građansku prirodu države, poštovanje ljudskih prava, unapređenje uslova za rad dinamičnog civilnog društva i teže unapređenju reformi za postizanje tih ciljeva, saopšteno je za TV Novu M iz Ambasade SAD u Crnoj Gori.

Iz američke ambasade konstatuju da su rezultati nedavnih predsjedničkih i parlamentarnih izbora potvrdili podršku crnogorskih građana evroatlantskim vrijednostima i NATO-u.

– Sa interesovanjem čekamo formiranje nove vlade u Crnoj Gori. Nedavni predsjednički i parlamentarni izbori naglasili su opredjeljenje crnogorskih građana ka integraciji u Evropsku uniju (EU), evroatlantskim vrijednostima i podršci NATO-u. U skladu sa tim, radujemo se saradnji sa vladom čiji članovi podržavaju pristupanje Crne Gore EU, jedinstvenu podršku NATO-a Ukrajini, građansku prirodu države, poštovanje ljudskih prava, unapređenje uslova za rad dinamičnog civilnog društva i teže unapređenju reformi za postizanje tih ciljeva – navedeno je iz američke ambasade.
6 Comments
  1. Miloš komentariše

    Samo da ne naćeraju Mićka da prozbori Ukrajinski

  2. Walter komentariše

    Ovo je stav nekih tamo nekih lijevih činovnika ambasade-pogotovo što saopštenje nije potpisano. Ovo nije nikakav zvanični stav. A i da jeste, mi smo suverena zemlja, makar na papiru i Vladu ćemo sami praviti. Takođe, I mi navijamo za Trampa, ali ako pobjede demokrate nećemo praviti pitanje naše podrške.

  3. mornar komentariše

    Koliko je opao autoritet Amerikanaca u svijetu vidi se po tome da njima gori nebi ako bi i samo neka mala kolonija kao Crna Gora pruzala otpor njihovom imperijalizmu !.
    Pre 30 godina su brisali du.. sa Crnogorskim interesima !.
    Koliko se oni sada interesuju oko jedne male Crne Gore je samo dokaz da nisu u stanju da se suprostave vecim drzavama i silama nego se ustrmili na malu !.
    Koliko su propali ce se vidjeti za par godina kad više ne mogu drugima prodavati vazduh koji dišu !!!.

  4. Bajro komentariše

    E baš vam je procjena… Trt !

  5. Alexandra komentariše

    Niko 12 .juna nije glasao za NATO avetinjo
    Glasali smo da skinemo narko bosa Mila Djukanovica
    Ne zabijaj nos dje ti nije mjesto

  6. Antišupković komentariše

    Hvala našim Zapadnim partnerima na lijepim porukama, u ovim trenucima kada je svijest medju gradjanima konacno probudjena jer se zaista bolje zivi od uvodjenja sankcija, izazvanog rata u Ukrajini, inflacije od 200% koja bi bila 500% i ovo su samo jedni od benefita nase proatlanske orjentacije. Nadam se da ce se brzo rijesiti pitanje Sandzačkog i Vojvodjanskog jezika, Vojvodjanske pravoslavne crkve sa mitropolitom Čankom i kroz jedan mirni proces formirati nove drzave Vojvodina i Sandzak kako bi se medju gradjanima dodatno prepoznala korist i dobrobit ovog saveza a sve da bi se suzbio uticaj srpskih terorista koji bi da cuvaju teritoriju kao da je njihova, podrska ce biti dodatno ucvrscena medju gradjanima ali sto i nije od neke vaznosti!
    Od rata u Ukrajini, poseban je benefit osjetila moja licna ekonomija da sada moram raditi minimum 20h dnevno, (tacnije ne gubim vrijeme sa djecom, na nekom treningu ili odmoru), da bih platio kiriju koja je narasla zbog Rusa i Ukrajinaca kojih je ovdje trenutno vise nego nas, a stan i ne razmisljam da kupim jer je to postalo jednako moguce kao i zivot na Suncu!
    E sad, jedino bih zamolio, kad su vec ovakve stvari moguce a hiljadama godina bile nezamislive u necivilizovanom svijetu, da ako je moguce dan prodize na 48h, da bih mogao zaraditi za zivot koji je postao nemoguc ili da pronadju lijek za produzetak zivota na 200 godina kako bih mogao kupiti stan od 300 hiljada od plate od 700eura…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.