DPS ogorčen hapšenjem Veselina Veljovića, zašto?

0

Do juče se ugled u Crnoj Gori mjerio izrekom „Prvi i prvi do njega“. Od jutros na sve što se tiče Prvoga i prvog do njega gleda se drugačije.

Izuzetak je DPS, navodno proevropska partija, koja je požurila da se okomi na Europol kako bi zaštitila interese Prvoga i prvoga do njega. DPS je izdao saopštenje u kome tvrdi da je hapšenje Veselina Veljovića, najmoćnijeg policajca u istoriji savremene Crne Gore, koje se dogodilo zahvaljujući pomoći Europola, politički indikativno. Ništa novo. Kao i do sada očigledne kriminale DPS želi predstaviti kao političke progone.

Zašto se DPS istrčava kada hapšenje Veselina Veljovića doskorašnjeg prvog policajca Crne Gore za sada ne zadire u ratna huškanja i progone stanovništva, u naručena i zahvaljujući policiji nerasvijetljena ubistva, u prodaje, preprodaje i finansijske manipulacije sa državnom imovinom, u organizacije batinaških eskadrona koji su mijenjali policijske uniforme za civilnu odjeću kako bi noću, komotno i nekažnjeno, mogli prebijati slbodoumne građane Crne Gore.

Jasno je da DPS djeluje preventivno zbog Prvoga. Plaši se DPS da će se preko Prvoga do njega doći do Prvoga.

Što je to jutros ogorčilo DPS?

Uhapšen je Prvi čovjek zadužen za bezbjednost Prvog čovjeka zaduženog za Crnu Goru.

Poestki gledano u ranu zoru stigla je zorna čestitka svijetloj, pravdoljubivoj majskoj zori, majci našoj Crnoj Gori.

Majko naša Crna Goro oslobađamo te od pogubnoga kriminala, pjevaju jedni.

Majko naša Crna Goro hapse tvoje najbolje sinove… pjevaju drugi.

Sve u svemu u multimuzičkoj Crnoj Gori od jutros se ravnopravno pjevaju dvije pjesme. Jedna pjesma i dalje veliča Prvoga i Prvoga do njega.

Druga pjesma se gnuša Prvoga do njega i nedjela ljudi koji je Prvi okupio oko sebe i učinio ih prvim do sebe.

Koja će pjesma uzeti prevagu zavisi između ostaloga i od toga hoće li prvi policajac Veljović propjevati u policiji kao što su mnogi pod njim propjevali.

Propjevao jučerašnji uhapšenik ili ne propjevao Crna Gora će ostati multimuzičko društvo, jer se Crna Gora naučila da opstaje uz različite riječi jedne te iste muzičke melodije.

Prvi Menadžer CG politike je to ukapirao na vrijeme, još od kada je kao omladinac ušao u politiku. Uz pomoć brižljivo biranih savjetnika i čuvara svog poretka poput juče uhapšenog mu kabinetskog savjetnika za bezbjednost komandanta Veselina Veljovića, uspio je trodecenijski Prvi Menadžer Crne Gore ubaciti na svoje privatne račune par milijardi eura naših, crnogorskih, narodnih para, dok su suprostavljene pjesme odlijegale Crnom Gorom.

Svojim estradno-političkim marifetlucima promovisao je Prvi Menadžer Crne Gore samo svađalačke kancone, kao masku za svoje u tišini sprovođene finansijske poduhvate. Svom prvom milionu i po eura Prvi Menadžer je uz pomoć prvih do sebe pridodao nekoliko nula dok su se nacionalni horovi svađalački nadvikivali.

Nadajmo se da je došlo vrijeme u kome Prvi Menadžer Crne Gore neće moći zahvaljujući suprostavljenim pjesmama uvećavati svoje bogastvo.

Što reći povodom jutrošnjeg hapšenja prvog Conseliera dojučerašnjeg Prvog čovjeka Crne Gore .

Neko može uskliknuti

„E VIVA TUŽILAŠTVO“. Što da ne.

Neko se može dosjetiti iz kojih su to razloga Prvi i prvi do njega žarko voljeli Crnu Goru.

Za početak red je zahvaliti se Europolu na pomoći u razgrtanju duvanskog dima, tim prije što Europolu ništa ne znači naša čuvena časbenica Prvi i prvi do njega.

Primjera radi Europolu ne znači ništa ni što su Prvi i prvi do njega bili organizatori demonstracija na Cetinju prijestonici Crne Gore povodom održavanja jednog starog vjerskog čina, ustoličenja visokog crkvenog poglavara. To su naše unutrašnje stvari iako su možda proizišle iz duvanskog dima.

Na sličan način kao i mi i Europol ima svoje unutrašnje stvari. Mala Crna Gora svojim švercom cigareta, svojim ilegalnim fabrikama cigareta, svojim bezakonjem remeti njihova unutrašnja tržišta i državne budžete. Zato su reagovali iz Europola.

Baš je njih briga što su Prvi i prvi do njega tamburali o slobodi vjeroispovijesti, o malignim uticajima tećih strana, što su podbunjivali Crnu Goru dovodeći je na ivicu građanskog sukoba sjedeći u Gradskoj kafani i napadajući policijski kordon ispred Gradske kafane. To su naše unutrašnje stvari proistekle najvjerovatnije iz duvanskog dima. Dok se naš duvanski dim nije miješao sa Evropskim duvanskim dimom Europol je bio nezaintersovan za nas.

Međutim to što je ikona Belvedera uhapšena jutros na Žabljaku rezultat je pomiješanog crnogorskog i Evropskog duvanskog dima.

Treba li paradirati što je slavni predvodnik demonstracija na Cetinju i prvi savjetnik za bezbjednost predsjednika Crne Gore završio u zatvoru zbog cigareta. Ne. Hapšenje švercera cigareta nije nikakvo ohrabrenje Crnoj Gori da se nalazi na Evropskom putu. Sa cigaretama se razračunavaju i u otvorenim i u zatvorenim prostorima.

Crnoj Gori su potrebni drugčija svođenja računa. Crnoj Gori su potrebni odgovori koje pred zakonom treba da daju Prvi i prvi do njega i po pitanju ubistva novinara koji su pisali o duvanskom dimu i po pitanjima mnogo štošta drugog zamagljenog državnim dimnim zavjesama.

Kada se i ako osvijestimo i shvatimo u kakvom režimu smo živjeli sa Prvim i prvim do njega eto nam prvog koraka ka prosvećenom i odgovornom društvu i principijelnoj politici na korist svih građana Crne Gore. To moramo obaviti sami. Tu nam Europol neće pomoći.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.