Mandić: Dobro bi bilo da do četvrtka znamo ko čini novu vladu; Nisu nam nuđeni resori, svako da dobije onoliko koliko mu je narod dao na izborima!

4

Andrija Mandić, predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera koalicije Za budućnost Crne Gore, izjavio je da bi bilo dobro da do četvrtka znamo ko će činiti novu Vladu Crne Gore.

„Čvrsto vjerujem da sve ide u dobrom pravcu. Većina koja je formirana 30. avgusta, ili dobar dio nje, upravo želi da konstituiše Vladu Crne Gore. Ta većina pokazala je spremnost da otvori vrata autentičnim predstavnicima manjinskih naroda da budu novi dio Vlade, i to su po meni veoma važni signali“, rekao je Mandić, pa nastavio:

„ZBCG želi da ostane na visokom nivou na kom su bili naši glasači, koji su od nas tražili da mi nikoga ne prevarimo i ne izdamo nijedan od onih postulata za koji smo se zalagali. Da svakako pokušamo da sa našim partnerima formiramo Vladu, što smo saopštili i Pokretu Evropa sad – da smo spremni da uđemo u novu vladu“, kazao je Mandić za RTCG.

O principima.

„Mi smo dobili ponudu od PES-a, koji je osvojio najviše mandata, o 10 principa za formiranje Vlade. Mislim da svi možemo da se krećemo u okviru toga. Čujemo da manjinske stranke imaju zahtjeve za dopune principa. Mislim da to ne treba raditi, jer to kvari osnovnu ideju oko koje je svi trebalo da se okupimo. Žao nam je što pojedini političari nisu ranije izašli sa svojim dopunama, kada su bili u koaliciji sa DPS-om. Čini se da bi oni sa predlaganjem novih principa željeli da eliminišu ZBCG“, rekao je Mandić.

Kako je istakao, želimo da će se vlast vršiti na osnovu snage dobijene na izborima.

„Koliko vam građani daju, toliko dobijate od izvršne vlasti. Taj princip je nama i te kako prihvatljiv, tako da Crna Gora treba da usvaja takve međunarodne standarde, jer smo vidjeli da eksprementi gdje se zaboravlja volja građana, već se pokušava kalkulacijama i dogovorima sa ambasadama, željama faktora izvan Crne Gore ili pojedinih parapolitičkih struktura u samoj državi, da se mijenja volja naroda. To se nije pokazalo uspješnim, pa je najbolje da se ponašamo kao političke stranke u drugim demokratskim zemljama“, istakao je Mandić.

O resorima.

„Nismo izlazili sa nikakvim uslovima, nikakve ponude nismo dobijali, a računamo do četvrtka, do kada treba da se konstituiše Skupština, da znamo ko treba da čini parlamentarnu većinu, jer bi to ubrzalo pregovore da se što prije formira Vlada“, zaključio je Andrija Mandić.

4 Comments
  1. Ivi komentariše

    Pusti vladu evo nam Adžić najavljuje ubistva po Crnoj Gori kako se spremaju. Kao da je lako ubiti nekog bezbjednjaka, i kao da priželjkuju vanredno stanje. Ja ne znam zna li on šta priča, ali ovo je sramota!!!!!

    1. Bendzo komentariše

      To je obicna patka, niko nece da ubije Dritangu. Fora da bi se nekako ugurali u Vladu

  2. Bjekwe komentariše

    Cak i da nijesu dati pricipu postoje standardi ispod kojih se ne moze a mi Srbi to necemo dovoditi u pitanje. Insisitranje na dodatnim principa decentrakizacije a CG je po ustavu unitarna drzava cija je teritorija nedjeljiva je presedan. Ako bi tako bilo onda ajmo i mi neke nove porncipe oko himne, zastave i grba. Tako se ne moze. Ako je ovo sto traze manjine uslov onda lijepo ne treba prihvatiti jel idu ovo kao sfrj 1974 pa za 15 godina ds se formiraju nkve secesionisticke texnje. Eto vam braco crnogorci , kad ste svi krenuli na nezavisnost vidite epiloge. Oni znaju da ce to tesko dobiti ali su vec najavili drugu fazu. Sad ce da se ide nazalost na tu pricu koju ce izgurat za 20 godina u potpunosit. Sreca pa mislim da to NATO nece dozvoliti. Pq zamislite da ZBCG trazibkonfederaciju tri regiona – boka, stara i brda i sjever, vijesti i dps bi pozivali na linc ovako ne smiju nista BS ni da kazu jer su zajedno u nepoconstvu. Oni CG dobro ne misle. Najvece dibro Cg misle srbi iz CG, mi interese nemamo, nemamo kapital, ne vuku nas porivi za jahtama i kazinima vec ljubav prema ovoj drzavi.

  3. Pavle komentariše

    Lazojko se sprda sa Frontom isto kao Krivokapic 2021. Nema nista od ulaska u Vladu

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.