BORBA otkriva, sastanak je u toku: Bošnjačka stranka danas donosi odluku o Spajićevom predlogu o raspodjeli resora!

3

Rukovodstvo Bošnjačke stranke u ovim trenucima u Podgorici donosi odluku o (ne)prihvatljivosti principa koje lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić proslijedio svim političkim akterima sa kojima je zainteresovan da pregovara o formiranju 44. Vlade Crne Gore.

Na sastanku će se raspravljati i o najnovijem Spajićevom predlogu o raspodjeli resora, prema kojem je BS-u oduzeto Ministartsvo spoljnih poslova.

Na sinošnjem sastanku vrha BS-a zamalo nije donešena odluka o neulasku ove partije u buduću izvršnu vlast, nakon što im je Spajić poslao novu ponudu koja isključuje rukovođenje resorom diplomatije, a što je izazvalo revolt u partiji Ervina Ibrahimovića.

Na kraju je BS tražio dodatno vrijeme da još jednom razmisle da li im je prihvatljiva ponuda Milojka Spajića,  a nakon sastanka koji je u toku biće mnogo jasnije da li će Bošnjaci biti dio naredne Vlade.

Prema nezvaničnim informacija, partija je podijeljena po pitanju Spajićevog redukovanog predloga. Dio rukovodstva ne bi imao ništa protiv da u narednom periodu bude u opoziciji, dok drugi dio želi po svaku cijenu da ostane u vlasti.

Podsjetimo, sinoć su se na relaciji Bošnjačka stranka – Evropa sad usijale veze, zbog toga što je Spajić oduzeo Ministartsvo spoljnih poslova BS-u. Lider BS-a Ervin Ibrahimović zaprijetio je Milojku Spajiću da neće ući u Vladu ako mu on ne vrati resor ministra spoljnih poslova, koji mu je pripao prilikom prve raspodjele. S druge strane Spajić je na ucjenu Ibrahimovića odgovorio da ako Bošnjačka stranka neće da prihvati četiri resora + potpredsjedničko mjesto u Vladi, da je on spreman da ih zamijeni sa koalicijom Za budućnost Crne Gore.

Na sjednici Predsjedništva BS-a sinoć je saopšteno da su iznenađeni ponašanjem Spajića koji im ne oduzeo resor spoljnih poslova koji im je prvobitno dao. Nezadovoljni su i što im je oduzeo i resor odbrane, koji im je nudio. BS Spajiću takođe zamjera što je kompletan bezbjednosni sektor dao Demokratama.

3 Comments
  1. Plotari komentariše

    Suncokreti bi ,kad bi moglo da vladaju i da mila vrate,a sin diktatora ucjenjuje sa zbcg,e dodjete li mu na pregovore glasa nikad dobit necete.

  2. Q komentariše

    Nedopustivo je da državljanin Turske bude ministar VP Crne gore!

  3. Teodora komentariše

    Dosta je bilo. Necete vi ucjenjivati srpski narod

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.