Ubistvo Hodžića i Spahića: Uhapšen Bojan Bešović

0

U predmetu istrage ubistava Damira Hodžića i Adisa Spahića, Specijalno policijsko odjeljenje je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, danas uhapsilo Bojana Bešovića i protiv njega, ali i protiv K.M., A.P., N.S., A.D., M.K. i Lj.A., koji su u bjekstvu, i R.M.,Z.K. i B.B., koji su u zatvoru, podnijelo krivičnu prijavu za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo putem pomaganja, kazao je CdM-u državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

“Povodom pomenutog događaja, Specijalno državno tužilaštvo je, u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem, pokrenulo krivični postupak protiv 31 okrivljenog lica, za koja je, na nivou osnovane sumnje, utvrđeno da su pripremali ubistva oštećenih, izvršili njihovo lišenje života a potom prikrivali tragove i dokaze o izvršenom djelu, čime su sa odgovarajućim stepenom sumnje utvrđene sve činjenice i okolnosti događaja koji je predmet krivičnog postupka”, ističe Radonjić.

Barani Damir Hodžić i Adis Spahić su ubijeni u jednoj kući u Spužu 14. oktobra 2020. godine.

Spahić je prema policijskim evidencijama bio blizak škaljarskom klanu, dok njegov zet Adis Spahić nije imao krivični dosije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.