SNS: U Crnoj Gori ništa novo, nastavlja se progon i diskriminacija srpskog naroda i njihovih političkih predstavnika!

2

„U Crnoj Gori ništa novo. Očekivano se nastavlja progon i diskriminacija srpskog naroda i njihovih političkih predstavnika. U postizbornoj kombinatorici, bar prema nezvaničnim najavama, nema mjesta za političke predstavnike Srba. Isti je odnos i prema srpskim organizacijama i pojedincima, koji kroz svoje programske aktivnosti štite nacionalni, kulturni, jezički i vjerski identitet srpskog naroda u Crnoj Gori“, konstatuju iz Srpskog nacionalnog savjeta.

Iz SNS-a dodaju da se u postizbornom vremenu, što takođe posebno zabrinjava, instalira se, kao i nakon prethodnih izbora, Vlada Crne Gore, koja ne prepoznaje potrebe srpskog naroda.

– Potencijal srpskog naroda u Crnoj Gori dobro je poznat centrima moći, koji u potpunosti kontrolišu sva dešavanja na društvenoj i političkoj sceni u Crnoj Gori. Zato i ne čudi njihovo insistiranje da nacionalni Srbi ne zauzmu zasluženo mjesto u izvršnoj vlasti preko koje bi mogli snažnije uticati na očuvanje ravnopravnosti i identiteta srpskog naroda. Spašavajući svoje partijske i lične pozicije, značajan procenat Srba u građanskim partijama, prihvatajući diktate, daje podršku urušavanju prava i asimilaciji srpskog naroda u Crnoj Gori. Da postoji toliko željena sabornost u srpskom narodu, političke grupacije koje dominantno glasaju Srbi, trebalo  bi, uz protest, da odbiju učešće u budućoj Vladi Crne Gore, što se svakako neće desiti – navode iz SNS-a.

Srpski nacionalni savjet je siguran da u svakoj nevolji postoji i nešto što pruža ohrabrenje i nadu za buduća vremena.

– Srbe i njihove političke predstavnike više ništa ne treba da obavezuje u strategiji opstanka i podrške jedinstvu srpskog naroda, ma gdje on živio. Svima treba staviti do znanja da smo, kao autentični Srbi, životno povezani sa našim sunarodnicima u Srbiji i Republici Srpskoj, i da u tim odnosima nema i neće biti promjena. Višedecenijska nepravda i diskriminacija davale su i daće još veću snagu srpskom narodu da izdrži do kraja – stoji u saopštenju koje potpisuje predsjednik SNS-a Momčilo Vuksanović.

Iz SNS-a podsjećaju da je na poslednjem konkursu Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava od podijljenih 1. 410. 000 evra, srpskim organizacijama pripalo manje od dva posto, iako procentualno čine više od 60 posto mogućih korisnika tih sredstava.

 

2 Comments
  1. Q komentariše

    Srbi su sami krivi za,sve glasajući PES,Demokrate i URA a praveči se pametnim i blejanje sa poznatom izjavom :“Neću ga ja vako pametan glasat za Mandiča!“,a glup ko krompir samo za kuvanje dobat.

  2. Sloboda komentariše

    Predstavnici Srba u CG nisu nista napravili da se poboljsa stanje Srba.
    Bukanje nije nacin da se popravi polozaj Srba.
    U CG se desio sistemski udruzeni zlocinacki poduhvat, Prepoznavanje Srba po terenu. Srbima je bilo zabranjeno da se zaposljavaju kako bi se metodom izgladnjavanja Srpskih porodica broj Srba sveo na nivo statisticke greske.
    Srbima je zabranjeno da idu u crkvu, vesele se, pjevaju….
    Srbima odredjuju koji polozaj prstiju smiju da imaju
    Svestenike hapse, Mitropolita maltretiraju u policijskoj postaji van zakonske procedure…
    Dusuce iz mjesnih kancelarija drpsa vrse kadriranje u vojsci CG na nacin sto oficiru bezbjednosti odredjuju da samo oni koje drps prepizna da nisu Srbi mogu biti vojnici.
    Umjesto da predstavnici Srba prate drustvene mreze i portale i podnose krivicne prijave na vrijedjanje Srba, tako da nikome ne padne na pamet da sto uvredljivo kazu za Srbe, oni ladno precutase kad Dragina kaze da Srbi ne postoje vec samo posrbice

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.