Što su ovo gore zamučale, što su se Alternativa i Novska lista ućutale: Spremni na prevaru da podrže vladu koja zavisi direktno od Milovih partnera!

6

Pregovori i dogovori koji su na njima prvo postignuti, pa onda nijesu, još jednom su pokazali da je formiranje nove Vlade lov u mutnom i bojimo se da namjere mandtara Milojka Spajića do kraja nijesu iskrene. Principi, moralne norme, etika, sve izgleda pada u vodu kada su u pitanju fotelje. Ružne riječi, podrška DPS-u, dijametralno suprotna razmišljanja i stavovi, neslaganje po pitanju unutrašnje i spoljne politike, sve je manje važno od činjenice da će se primati ministarske plate i arčiti državni resursi… Jednom rečenicom, sve je isto, samo njega nema!

Najbolje su, i ovaj put, prošle ili će kako stvari stoje, proći manjine, oni su na fotelje i da budu dio svake vlasti navikli, njima, čini se, nije ni bitno sa kim će u Vladu, dok god su oni na pozicijama, po dubini i širini. U fotelje i na plate iz državnog budžeta namjestiće se i PES i Demokrate, zakučiće nešto i glasni borci za slobodu i oni koji su se na sva usta borili protiv „uhljeba“ iz prethodne vlasti. Izgleda da je lakše zaboraviti ako su isti interesi u pitanju.

Ne tako davno kandidatkinja za poslanicu sa liste Pokreta Evropa sad (PES) i funkcionerka Alternative Crna Gora Jelena Nedović nazvala je predsjednika Bošnjačke stranke (BS) i ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića „uhljebom“ te poručila da je sve što je u karijeri radio bilo „ubacivanje partijskih uhljeba po dubini“, kao i da na pregovore o formiranju vlasti dolazi sa spiskom želja.

„Prije svega molim da ne vrijeđamo inteligenciju narodu koji se i te kako osvijestio u posljednje tri godine i dobro vidi ono što je godinama bilo sakriveno. Molim da naročito to ne činite Vi koji ste dobili stan za 40 eura mjesečne rate od prethodnih pogubnih DPS saziva, dok naš narod u Crnoj Gori kao posljedicu tog ekonomskog uništavanja nema uslova još uvijek da digne kredit, i velika većina žive kao podstanari, bez mogućnosti za siguran stan. Vi koji ste do juče podržavali politiku DPS partije u dijelu koji odnosio na progon svih onih koji se ne izjašnjavaju kao Crnogorci, sa velikim naglaskom na Srbe i neistomišljenike“, kazala je Nedović.

Ona je rekla i da je Ibrahimović na predsjedničkim izborima podržao kandidata Demokratske partije socijalista (DPS).

„Vi koji ste u Ministarstvu kapitalnih investicija zaposlili samo članove Bošnjačke stranke, i grubo kršite pravila i zakone ove države u odnosu na zapošljavanje. Za Vas konkurs i profesionalizam ne znače ništa“, kazala je Nedovićeva.

Ocijenila je da bi pored Ibrahimovića „sjever mogao da se ugasi“.

„Molim Vas da nam izričito navedete jednu dobru stvar koju ste uradili za sjever Crne Gore? Posjetili ste Bistricu (Bijelo Polje) i obećavali završetak dionice do Đalovića klisure, od tada narod nije vidio pomaka“, saopštila je.

Kazala je da kad Ibrahimović dođe da pregovara o formiranju nove vlade, prvo na sto stavi spisak želja.

„A ne razmišljate ni u kom slučaju o reformama i načinima da Crna Gora zaista pomogne svom narodu i ostvari sve postulate socijalne države. Apsolutno sam saglasna da Bošnjaci budu dio Vlade, vrlo svjesna postojanja Vaših izuzetnih članova i kadrova, ali se nadam ne sa Vama na čelu, jer ne mogu biti sigurna da i oni u Vašim redovima trpe ucjene, samo na malo drugačijem nivou. Vi gospodine Ibrahimoviću, govorite o NATO-u? I tome da treba da se vodi računa. Hoćete li Vi da uzmete te resore“, pitala je Nedović.

Smatra da Ibrahimović ne misli ni na Crnu Goru ni na narod koji predstavlja.

„Jer ste za moj pojam uhljeb. I nikad nećete izaći iz razmišljanja uhljebljavanja jer ste time zadojeni, i imali ste najbolje mentore. Pa bi dobro bilo i Vi, i svi drugi politički subjekti, da date svoje najbolje ljude, spremne da vode ovu državu. A ne, da se Vama i Vašim partijskim drugovima ispunjavaju želje. Jer bi trebalo da razmišljate da se otvori neka fabrika, i da dovedete neke insvestitore, da Rožaje, Plav, Gusinje, Petnjica, Bijelo Polje, Pljevlja zažive i da građani/ke osjete benefite u pravom smislu te riječi. Nego što ćete po dubini ubaciti svoje partijske uhljebe. Što se radi evo godinama“, rekla je Nedović.

Moramo priznati da se tadašnjem razmišljanju i stavovima Nedovićke nema šta ni dodati ni oduzeti, samo nam nije jasno kako sve ovo izrečeno ne predstavlja nikakvu smetnju da sa istim ovim čovjekom prave Vladu. Ali, onda je Nedovićka, ali i njena Alternativa, odjednom zanijemila i ućutkala se da im ne propadne koja fotelja. Kritikovanje Ibrahimovića više izgleda nije unosno, jer fotelja je ipak fotelja.

Pričom o tome kako će promjenom vlasti Crna Gora ući u novu eru u kojoj će dominirati ekonomska pitanja i nastavak politike podizanja standarda građana. Te kako će se izborom Jakova Milatovića, zadati konačni udarac višedecenijskoj politici podjela i tajkunskih privatizacija koja je uništila ekonomiju države, a naročito gradova poput Herceg Novog u izbore je ušla Novska lista.

Ponovo nam nije jasno da li će u tu novu eru sa partijama koji su godinama bili DPS-ovi sateliti? Za sebe su tvrdili da su Srbi, vođe su navijačke grupe Delije iz Herceg Novog, a sad muk i tajac. Biće da je i kod njih kao i kod Alaternative odlučeno da zaćute i dograbe neku fotelju, nego da talasaju.

Bilo kako bilo, računica je jasna, fotelja je mjera uspjeha, sve ostalo je manje važno…

6 Comments
  1. mornar komentariše

    Odlican clanak !.
    Perfektno opisano stanje ljudi koji dobiju i tu malu šansu za uhljebljenje !.
    Zaborave cast, vjeru pa i familiju, ko na zapadu i tamo sve isti uhljebi samo menjaju fotelje i to zovu demokratijom !.
    Njihovom demokratijom, gori su i od onih najgorih komunjara !.
    Autokratija, to oni svi zovu danas demokratija !!!.
    Nisu daleko od fašizma, samo korak, dva !.

  2. Drška od stomaka komentariše

    Takozvana Novska lista su poznate kukavice, Nadobudni i umišljeni lacmani,ni Srbi ni Crnogorci.Zato im je svejedno i u HN i u CG s kim će.Samo su Demokrate gore od njih.

  3. Jelena komentariše

    Svakom ko brata svog izda, a podje sa Ibrom, koji nam je crkve otimao, ne valjalo!

  4. Q komentariše

    Savo Maric ako misli izgubiti obraz i ostaviti radnike na cijedilu onda će šutjeti da bi Ibrahimović i Bečić mogli divljati.

  5. Milica Savic komentariše

    Za ivw 3 godine nista nije uradjeno, institucije su urusene pa cak i Skupstina nije radila zakonodavnu vlast u skladu sa Ustavom. Kud ce veci uhljebi i fiteljw. Novska je pobjegla id onih koje je 20 god podrzavala
    Alternatuva takidje vidjela je samo uhljebljenja za ove 3 god za ruku pa na posao. Nigdje iglasa i konkursa. Svi ovi koji 30 god su ili pozicija ili opzicija samo ce spustati broj posl mandata. Car je go.

    1. Q komentariše

      Tri godine ovdje vladaju SAD i VB ambasade i prave nered preko kvislinga koje su postavili da bi nadomjestili gubitak vjwrnog sluge DPS-a i sad te sotone drže Spajića u šaci i preko BS-a nam pripremaju neviđeno zlo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.