Provaljen Spajićev i Bečićev ultimatum: Sve dogovorili sa manjinama, pa najavljuju “ovih” dana razgovore sa ZBCG da njih optuže što “moraju” sa Milovim satelitima da prave vladu!

2

Maske su pale, resori su podijeljeni, Milojkov i Aleksin plan je provaljen, javnost je provalila njihovu glad za foteljama kao i namjeru da ZBCG optuže što “moraju” da prave vladu sa Milovim političkim satelitima.

I pticama na grani je jasno da je od prvoga dana Spajiću i Bečiću bio cilj da se domognu fotelja premijera, odnosno predsjednika Skupštine, i da su od prvog momenta željeli Vladu upravo sa političkim satelitima Mila Đukanovića. Svakome ko prati politiku bilo je jasno da njih dvojica upravo žele da prave Vladu kontinuiteta DPS-a, što se evo danas i obistinjuje.

Zato danas više nego komično zvuče najave da će oni narednih dana razgovarati sa predstavnicima koalicije Za budućnost Crne Goore, a svi znaju da su se oni sinoć već dogovorili oko vlade sa predstavnicima manjina. Njima samo treba alibi, i to medijski, kako su oni tobože bili spremni da u Vladu uđe i ZBCG, prije toga su pripremili teren i podijelili resore, i dogovorili kako ustvari da ih odbiju, a da ih medijski optuže zašto neće u vladu.

Jasno ih je danas ofirao javno kandidat za poslanika Evrope sad izvjesni Sead Hodžić koji je rekao:

“Za formiranje vlade potrebno je minimum 41 poslanik, koji će podržati izbor vlade, ja očekujem da ovu Vladu podrži značajno veći broj od 41, da li će svi naći mjesto u vladi ne znam, ali vjerujem u odgovoran odnos prema građanima od svih izabranih predstavnika u Skupštini Crne Gore. Vjerujem da će se u slučaju većine od 41 poslanika imati odgovoran odnos dijela opozicije kada na dnevni red dođe rješavanje pitanja iz oblasti pravosuđa za šta je potrebna podrška minimum 49 poslanika“.

I tako je Hodžić provalio odmah u startu Spajića i Bečića. Žele vladu od 41, a onda da druge ucjenjuju ako im zakoni ne prolaze u Skupštini. Logika djece na nivou 6 razreda osnovne škole, po onom starom obrazovnom sistemu.

Zato elementarna politička logika nalaže da ovu Vladu, ovakvu sa podrškom 41 poslanika, u kojoj ključeve vlasti drže Milovi ortaci, treba što prije srušiti u parlamentu i poslati u istoriju, a ne biti dio iste. Jer svaki dan vladavine ove ekipe bit će nastavak vladavine DPS-a.

2 Comments
  1. Q komentariše

    Nema tu nista nejasno ako vlada ima 22 ministarstva 11 pripada PES-u 5 ZBCG,Demokrazama 3 ,BS 2 i manjinama 1.Sve drugo je ili dogovor ili pohlepa.Normalno ZBCG teba da dobije i mjesto predsjednika Skupstine i tačka.Dakle ZBCG ne može biti krivac za nista ako inzistira na onom sto mu pripada a PES treba da zna da ima predsjednika države zahvaljujući ZBCG a ne BS i manjinama koji su glasali Mila.

  2. Drška od stomaka komentariše

    Bečić i Demokrate su izdajnici kojima ni Tranja Krivomozgić nije ravna.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.