Rožajac pomogao Belivuku i Miljkoviću da ilegalno uđu u Crnu Goru?

1

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) pokrenulo je istragu u sklopu koje je sredinom juna uhapšen privatni preduzetnik iz Rožaja R. G., zbog sumnje da je stvorio kriminalnu organizaciju i učestvovao u istoj.

Međutim, prema nezvaničnim informacijama „Dana“, Rožajac je pomogao saradnicima „kavačkog klana“ iz Beograda, Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, da ilegalno uđu u Crnu Goru.

Radi se o licu koje je vlasnik privatnog preduzeća, a koje je u kumovskim vezama sa tada visokim policijskim funkcionerom iz Rožaja.

– Sudija za istrage Višeg suda Goran Šćepanović odredio je 10. juna ove godine pritvor R.G., a vanraspravno vijeće potvrdilo na još dva mjeseca zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i članstvo u kriminalnoj organizaciji. Pritvor Rožajcu određen je i produžen zbog opasnosti od bjekstva – saopštila je za „Dan“ portparolka Višeg suda Marija Raković.

Nakon što je R.G. uhapšen 9. juna, policija je izdala saopštenje.

– Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su, sprovodeći višemjesečne intenzivne aktivnosti u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, zbog umiješanosti u dvostruko ubistvo u Spužu 2020. uhapsili jednu osobu i podnijeli sedam krivičnih prijava. Zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije u vezi sa krivičnim djelom teško ubistvo putem pomaganja, kao i krivičnog djela nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi odgovaraće D.P., N.P., M.R., V.V., P.Đ., R.G. i M.Č. – pisalo je u saopštenju.

Podsjetimo, SDT je prije tri godine pokrenulo istragu, a potom i podiglo optužnicu koju je Viši sud u Podgorici potvrdio, prema kojoj su Belivuk i Miljković u oktobru 2020. godine nelegalno ušli u Crnu Goru, te sa saradnicima u okolini Danilovgrada ubili pripadnika „škaljarskog klana“ Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića.

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    Jel vi to direktno iz tužilaštva😂

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.