Ibrahimović – Hrebičkova: Postoji značajno interesovanje češke privrede za projekte u Crnpj Gori

1

Potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović razgovarao je danas sa ambasadorkom Češke u CG Janinom Hrebičkovom.

Na početku susreta ambasadorka je čestitala na dobrom rezultatu na nedavno održanim parlamentarnim izborima i poželjela nastavak vođenja odgovorne, evroatlanske politike, koja je, kako je dodala, „bez sumnje doprinijela i dupliranju poslanickih mandata u Parlamentu“.

Pored osvrta na politicku situaciju u našoj zemlji, u fokusu razgovora su bile i ekonomske teme, konkretno oblast saobraćaja i energetike.

Kako je istakla ambasadorka Hrebičkova, postoji značajno interesovanje češke privrede i kompanija za projekte koje Crna Gora namjerava da realizuje u oblasti modernizacije željezničkog sistema, ali i za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih držvnih puteva.

Podsjetila je, takođe, na uspješnu saradnju sa češkim kompanijama u oblasti željezničkog saobraćaja, to jest na projekat elektrifikacije pruge Nikišić – Podgorica i potencijal da se snažnije aktiviraju na crnogorskom tržištu.

Ambasadorka je iskoristila priliku i najavila transportni Samit koji ce biti održan u Češkoj u narednih par mjeseci i priliku da se održe bilateralni sastanci sa resornim ministrima, kako bi se otvorili razgovori o daljim konkretnim koracima saradnje

Osim saobraćaja, uvijek aktuelna tema je i oblast obnovljivih izvora energije i nesumnjivi kapaciteti kojima Crna Gora raspolaže, te je ambasadorka izrazila interesovanje kompanija iz Česke za dalje planove Vlade, kako bi blagovremeno i adekvatno mogle učestovati budućim tenderima i međunarodnim poziva.

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    To će navalica sad, da se napase, bilo gdje. Znate šta je za njih gubitak nafte gasa žita i tržišta, ima da ovuda zijeva da ne prestaje

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.