Abazović: Cilj je da zajednički iskoristimo momenat i unaprijedimo cijelu regiju

1

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović saopštio je da je današnji sastanak lidera Zapadnog Balkana i komesara Olivera Varheljija u Tirani bio uspješan.

„Vrlo uspješan sastanak lidera Zapadnog Balkana i komesara Varheljija. Razgovarali smo uoči Samita Berlinkog procesa koji će se održati u oktobru. Cilj je da zajednički uradimo sve kako bismo iskoristili momenat i cijelu regiju unaprijedili u smislu da brže završavamo svoje obaveze, ali isto tako da budemo nagrađeni za svoj rad”, rekao je Abazović.

Na sastanku je najviše riječi bilo o krucijalnim stvarima za građane.

„Odnosno, kako da dođemo do novih projekata i ideja o takozvanim ‘IPA plus’, dodatnih fondova koje je pomenula i predsjednica Evropske komisije. Imamo dobar model da to realizujemo i zaista bi trebalo da svi budemo posvećeni da iskoristimo ovaj momena“, kazao je Abazović

Novi saziv parlamenta, kako se nada, biće efikasan i ispratiće sve aktivnosti Vlade.

„U tom kontekstu svi možemo na kraju godine, i pored političkih situacija, da budemo zadovoljni. Ukoliko napravimo dobru prirpemu do kraja godine, za cijelu regiju, može da se na Samitu u Briselu dođe do nove metodologije, koja bi podrazumijevala i dodatne fondove u odnosu na ono što trenutno imamo“, naveo je Abazović.

Smatra da možemo da uspijemo.

„Vrlo sam optimističan, samo treba imati jedinstvo svih političkih aktera u Crnoj Gori, da nekoliko stvari koje su čekale u prethodnom periodu budu finiširane. Samim tim, došli bi u sitaciju da lakše dolazimo do fondova i rješavamo goruće infrastrukturne probleme“, zaključio je Abazović.

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    Odlazeća budala… Nesvjestan šta se dešava, kao navidani kokot….

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.