Fijasko političkog hepeninga u Potočarima: Abazović jedini premijer (i to tehnički) iz regiona koji je posjetio Srebrenicu, ostali imali važnija posla

1

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović jedini je predsjednik Vlade iz regiona koji je danas u Potočarima prisustvovao obilježavanju 28. godišnjice zločina u Srebrenici, ako se izuzme prisustvo predsjednice Vijeća ministara BiH.

U Srebrenici ove godine iz raznoraznih razloga nije bilo premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, Albanije Edija Rame, Sjeverne Makedonije Dimitra Kovačevskog, kao ni premijerke Srbije Ane Brnabić iz dobro poznatih razloga.

Takođe, na ovom događaju nije bilo ni većine predsjednika država regiona, kao ni evropskih državnika koji su na današnji dan zaokupljeni drugim temama, prvobitno samitom NATO-a u Viljnusu na kojem se raspravlja o ukrajinskom sukobu.

Nekolicina državnika koja je imala preča posla, a među njima je i novoizabrani crnogorski predsjednik Jakov Milatović, snimila je klipove podrške koji su emitovani na manifestaciji.

Sve u svemu, 28. izdanje političkog hepeninga u Srebrenici doživjelo je potpuno fijasko, što se moglo nasluti i po samim najavama. Prisustvo „Žena u crnom“ i raspopa kockara Miraša Dedića dovoljno govore o uspješnosti organizacije ovogodišnjeg događaja koji je nekada znao da okupi zvijezde popout Bila Klintona, Redžepa Erdogana i Anđelinu Džoli…

Ipak je fokus regionalne javnosti, pa i one tradicionalno srbofobne na drugim temama poput ekonomske krize i rata koji već godinu i po dana tinja na evropskom tlu.

Međutim, nema sumnje da će sponozori i promoteri tzv. srebreničkog genocida potruditi da naredne godine ponovo reaktiviraju ovu priču i iskoriste za napade na srpski nacionalni korpus u regionu i promovisanje jednoumlja.

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    Čovjek je otišao jer je UKOP, želi da ode, kakav fijasko. I šta srpski narod ima sa tim?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.