Upriličen prijem za predstavnike Specijalne Olimpijade

0

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević i generalni direktor Direktorata za sport Zoran Jojić primili su danas crnogorske predstavnike Specijalne Olimpijade, koji su se vratili sa Svjetskih igara održanih u Berlinu okićeni medaljama.

Na Specijalnoj Olimpijadi, između 7.000 takmičara iz 185 zemalja, Ivan i Bojan Stojanović osvojili su srebrne medalje u inkluzivnom boćanju, dok je Predrag Matanović donio bronzanu medalju u trci na 200 metara .

Sastanku su prisustvovali i direktor Specijalne Olimpijade Ivan Radović i predsjednik SOCG Aleksandar Vuksanović.

Lalošević čestitao je upravi i takmičarima na izuzetnim rezultatima, ujedno im zahvalivši na odgovornom odnosu prema tako važnom učešću i svemu što Specijalna Olimpijada predstavlja.

Radović i Vuksanović su iskazali zahvalnost ministru Laloševiću na aktivnom učešću i podršci koju im je pružio u ime Ministarstva.

„Ovim učešćem, kao rezultatom konstantnog truda i rada, ucrtali ste svoj rad na mapi sportskih porodica i zauzeli svoje mjesto. Ministarstvo sporta je to prepoznalo i pratiće i pomagati vaš rad“, rekao je Lalošević.

Radović podjsetio je da Specijalna Olimpijada postoji već 15 godina i da im je drago što je Ministarstvo konačno prepoznalo njihove napore.

Lalošević kazao je da će uskoro biti potpisan Memorandum sa Ministarstvom prosvjete, što će poboljšati sve aktivnosti Specijalne Olimpijade sa djecom sa ntelektualnim smetnjama, što će MP ispratiti a Ministarstvo sporta podržati.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.