Vavrinka ostao na nuli: Novak hita ka kruni na Vimbldonu!

0

Bez bilo kakvih problema Novak Đoković je u 27. međusobnom duelu sa Stanislasom Vavrinkom upisao 21. pobjedu u trećem kolu Vimbldona. Na kraju je na semaforu pisalo 3-0, po setovima 6:3, 6:1.

Zaokružio je Novak period od deset godina tokom kojeg nije izgubio susret na centralnom terenu trećeg Grend slema u sezoni. Ukupno 42. trijumf u tom intervalu upisao je naš teniser i nastavio da pomjera granice istorije.

Da će se to dogoditi na vrlo lak način nije se moglo naslutiti posle prve polovine prvog seta. Jeste Nole nakon laganog servis gema imao čak tri uzastopne brejk lopte, ali je Švajcarac to vrlo autoritativno riješio i izjednačio na 1:1.

Nije bilo mnogo problema niti za jednog tenisera sve do rezultata 3:2 za Novaka. Strpljiv je bio Đoković, gradio je potencijalne brejk šanse, a kada se ukazala prilika nakon najduže razmjene na meču od 26 udaraca došao do prvog brejka. Bila je to najava katastrofe Stena u nastavku prvog seta, kasnije i u drugom.

Najveću šansu za ribrejk imao je rival odmah u sledećem gemu, ali kada to nije iskoristio odmah kasnije prilike nije ni bilo, set je okončan rezultatom 6:3 za srpskog tenisera.

Potpuni raspad igre Vavrinke na početku nastavka duela načet je brejkom na samom startu. Treća prilika je bila dovoljna Novaku da dođe do prednosti, potom to potvrdi i u trećem gemu čak još jednom oduzme servis rivalu za ogromnih 3:0.

Bilo je jasno da će na semaforu ubrzo stajati 2-0 za Noleta, samo je bilo pitanje kojim rezultatom će set biti okončan. Čak i u jedinom gemu koji je Sten osvojio u ovom gemu vidjela se želja Đokovića da što prije riješi meč, kako se ne bi ušlo u drugi dan. Set je okončan sa još jednim brejkom – 6:1.

Najneizvjesniji dio meča bio je treći set, bez ikakve sumnje. Kao da je Vavrinka od prije nekoliko godina zamijenio 38-godišnjaka. Perfektno je servirao, igrao fenomenalno na svojim servis gemovima, ali ništa od toga nije moglo da mu pomogne kada je rival servirao. Brejk lopti uopšte nije bilo.

Gem za gemom osvajali su i jedan i drugi teniser, sve do rezultata 6:5 za Novaka bez ikakve neizvjesnosti i čak pet puta sa nulom.

Dvanaesti gem umalo je donio i konačno rješenje, dva puta je bilo 40:40, ali ipak se otišlo u tajbrejk.

Novakov rival u četvrtoj rundi, odnosno osmini finala biće Poljak Hubert Hurkač, koji je sa 3-0 izbacio Lorenca Musetija (7:6, 6:4, 6:4). Meč bi trebalo da se na programu nađe u nedelju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.