Samo dva dana nakon sina: I stariji Bogavac napustio Podgoricu

0

Nebojša Bogavac nije više trener Podgorice, objavio je danas ovaj košarkaški klub. Proslavljeni crnogorski igrač, jedan od dobitnika zlatne plakete KSCG, preuzeo je kormilo od Zorana Kašćelana i tokom dvije sezone vodio je klub iz glavnog grada Crne Gore, a nakon što mu je istekao dvogodišnji ugovor okreće se novim izazovima.

Pod vođstvom Nebojše Bogavca, naš klub je u sezoni 2021/2022 igrao oba polufinala na domaćoj sceni, a na oba fronta (plej-of Prve lige i Kup Crne Gore) zaustavljeni smo od Budućnosti, dok je u ABA2 ligi Podgorica ostvarila učinak od pet pobjeda i osam poraza, čime je crnogorski tim zauzeo 10. mjesto. U nedavno završenoj sezoni, Podgorica je napravila iskorak – igrala je finale Kupa (poražena u dramatičnom finišu od Budućnosti), četvrtfinale plej-ofa Prve lige, ali i polufinale ABA2 lige. Podgorica je u regionalnom takmičenju, tokom ligaškog dijela imala skor 9-4, zatim je u četvrtfinalu eliminisala aktuelnog prvaka Zlatibor (89:64), da bi u polufinalu doživjela poraz od Krke (86:74)”, saopšteno je iz Podgorice.

Bogavac je, inače, trenersku karijeru počeo 2012. godine u Hemofarmu, a potom je u dva navrata u Strazburu bio asistent Vensanu Koleu, koji mu je bio trener u Le Manu. Bogavac je vodio i juniorsku reprezentacije Crne Gore.

Tokom dvije sezone vođenja Podgorice Nebojša Bogavac ostavio je poseban pečat, zbog čega našem dosadašnjem šefu dugujemo posebnu zahvalnost i želimo puno uspjeha u nastavku karijere”, kaže se u saopštenju Podgorice.

Interesantno je da je Nebojša u Podgorici sarađivao sa svojim sinom Lukom, koji je u ponedjeljak napustio tim i pojačao gradskog rivala SC Derbija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.