Abazović u Bakuu: Sjutra sa predsjednikom Azerbejdžana Alijevim

1

Predsjednik Vlade Crne Gore i rukovodilac Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović doputovao je danas u Bakuu, gdje će učestvovati na ministarskom sastanku Koordinacionog biroa Pokreta nesvrstanih, u koji je Crna Gora primljena u svojstvu posmatrača 2008. godine.

Na aerodromu u glavnom gradu Republike Azerbejdžan, danas je premijera Abazovića dočekao zamjenik premijera Ali Ahmetov.

Osim učešća na ministarskom sastanku Koordinacionog biroa, gdje će premijer govoriti odmah nakon domaćina, planirani su i bilateralni susreti premijera Abazovića sa predsjednikom Republike Azerbejdžan Ilhamom Alijevim i premijerom Azerbejdžana Alijem Asadovim.

„Učešćem na sastanku Koordinacionog biroa Crna Gora šalje poruku posvećenosti principima i vrijednostima Ujedinjenih nacija, privrženosti multilateralizmu u međunarodnim odnosima, težeći da afirmiše svoju ulogu i partnerske odnose sa svim akterima međunarodnih odnosa na osnovama saradnje i međusobnog uvažavanja“, saopšteno je iz Vlade.

1 Comment
  1. Milica Savic komentariše

    Dobro trosi budzet CG. Sve zemlje obidje. Civjek koji je uzurpirao narodnu volju id 30 avg a i ovu na zadnjim izborima. On nema nimalo mirala. Obicni interedzija i manipulator. P

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.