„Petarda“ na Islandu ogolila tragično stanje crnogorskog fudbala

2

Tragično stanje u crnogorskom fudbalu još više je ogolila „petarda” Budućnosti na Islandu protiv Brejdablika.

Crnogorska liga je pretposlednja u Evropi, kome nije bilo jasno do večeras, sada mu je jasno zašto. Kao tako nisko rangirana šampion mora da igra turnir čiji samo pobjednik ide u kvalifikacije za Ligu šampiona! Na tom turniru učestvuju prvaci četiri najslabije lige na Starom kontinentu. E pa sad, taj jedan šampion od te četiri najlošije lige u Evropi je dobio crnogorskog prvaka 5:0! Pametnom dosta, pa i onom ne toliko pametnom ko nikada nije pogledao utakmicu.

Fudbaleri Brejdablika su prolazili kao brzi vozovi pored Podgoričana, ređale se se greška za greškom momaka u plavo-bijelom pod pritiskom „ribara“, Pavlovskog kod prvog gola, Ignjatovića kod drugog, Ceklića kod trećeg, petog… Golman Đorđije Pavličić nije znao gdje je.

Petarda koja će otrijezniti uspavane, pročistiti im uši da im bude jasnije da čuju – crnogorski fudbal je na dnu! Nešto mora da se mijenja!

Ako nekoga interesuje strijelci za Brejdablik bili su V. Ejnarson u 5, S. Sigurdarson u 22, Ejolfson u 29, Svartovson u 74. minutu. Mada smo sigurni da niko nikada nije čuo za njih.

Budućnost će takmičenje nastaviti u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, a rival će im biti poraženi iz duela Žalgirisa i Struge. Litvanci i sjevernomakedonci ne moraju da brinu da će igrati u trećem kolu najslabijeg evropskog takmičenja, jer su crnogroski klubi postali moneta za potkusurivanje.

2 Comments
  1. Miroslav komentariše

    Kkritiku svakako treba da čuju. Ali, ovo śto je napisano je čisti izliv mržnje. Sramota za vaś portal.

  2. mornar komentariše

    Pa šta se ocekuje od jedne drzave sa 620 000 stanovnika ?.
    Da ima jaku fudbalsku ligu ?.
    Da ima financija za tu ligu ?.
    Da se takmici na nivou evropskih top klubova ?.
    E jadi, Crnogorska mjera je Lihtenštajn, Andora, Estonija, Kosovo*, pa mozda i Luksenburg !.
    Niste hteli Zvezdu, Partizana, Vojvodinu…, trazili ste mnogo više !!!.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.