EVROPSKI DPS? NE, HVALA!

1

PIŠE: SIBIN

Ovako: ako je Marković Dušku i njegovom šefu, i najdugovječnijoj, samo eto u vrijeme početka na Balkanu beskrajnih tranzicija preimenovaj partiji, dakle – politički san bio ulazak u EU zajednicu, onda ok, no problemo, vjerujem u vanzemaljce.
U poslednjih jedanaest godina (i brojkom – 11!), Crna Gora stagnira i nazaduje na putu ka EU, procjena je CDT-a.
Jedanaest godina smo u zastoju i nazadovanju, ne tri; ove tri godine nisu ni približno dovoljne da se sagleda užas i nepočinstva koje je DPS ostavio kao svoj politički trag djelovanja.
Kad su, dakle, uvozili komunizam u ove klisurine, Čerčil je izbalavljeni tompus izvukao iz otromboljenih usta, i rekao: Pa šta, nećemo mi tamo živjeti. (Tipično engleski, cinično i više nego nadmeno.)
Ako nas je samo i jedino DPS mogao uvesti u EU familiju, onda je zbilja nešto trulo u EU. Svjedno, dobro zapazi filozof iz komšiluka u saradnji sa Žižekom: Srbija i Crna Gora bi ulaskom u EU stigle na after party, kad je sve pojedeno i popijeno.
Pričitajmo i nekadašnjeg učenika Hajdegera i današnjeg vodećeg mislioca, pa promozgajmo malo: “Takozvano jedinstvo EU počinje da puca po šavovima i imamo priliku da vidimo šta je od njega ostalo: nametanje interesa bogate manjine siromašnoj većini. U većini slučajeva ovi interesi su u skladu sa interesima samo jedne nacije, što se u istoriji nije pokazalo kao dobro rešenje.” (Đorđo Agamben)

 

1 Comment
  1. Marko komentariše

    Cccccc,koje gluposti,vodjen si mržnjom,kao i svaki ….

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.