Hovenijer: Biće posljedica ako Priština ovako nastavi

0

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer, izjavio je da će biti posljedica po tzv. Kosovo, ako nastavi da ne radi u skladu sa zahtjevima država saveznica za smanjenje tenzija na sjeveru.

Govoreći za „Kljan Kosova“, Hovenijer je rekao da su zemlje saveznice decenijama pokazivale podršku Prištini.

„Ne želim da ulazim u detalje, ali je jasno da će biti nekih drugih posljedica ako nastavimo ovim putem, gde vlada ‘Kosova’ ne odgovora na zahtjeve svojih prijatelja iz svih zemalja koje pokazuju i pokazivale su tokom više od jedne ili dvije decenije našu posvećenost da ‘Kosovo’ zauzme svoje mjesto u Evropi i u evropskim i evroatlantskim strukturama“, rekao je Hovenijer, a prenio je Tanjug.

On je istakao da nisu samo SAD tražile od vlade u Prištini da preduzme neke konkretne akcije da pomogne u ublažavanju situacije na sjeveru KiM.

„Mi smo, i to ne samo SAD, tražili od vlade ‘Kosova’ da preduzme neke konkretne akcije da pomogne u ublažavanju situacije na sjeveru i da nam pomogne da idemo napred za dobro ‘Kosova’ i regionalne stabilnosti. I zabrinuti smo što vlada ‘Kosova’ nije pozitivno odgovorila na ove zahtjeve“, rekao je Hovenijer.

Američki ambasador je ocijenio da je jedinstven slučaj to što vlasti u Prištini ne reaguju na savjete zemalja koje „na umu imaju najbolji interes Kosova„.

„Zbunjen sam, pokušavam da shvatim zašto“, zaključio je Hovenijer.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.