Zapadni centri moći kolonijalni status naše države više neće ni formalno da prikriju

1

Piše: Boško Vukićević

Koliko god to nekom antidemokratski ili paradoksalno zvučalo – od procesa napredovanja ruskih tenkova zavisi i proces demokratizacije Crne Gore.

Jer, u tolikoj je mjeri naša zemlja danas, čak i nakon pada Đukanovićeve diktature, u stezi i nepodnošljivom pritisku zapadnih ambasada – da godinama uspavana crnogorska demokratija ne uspijeva ni da prodiše.

Zapadni centri moći i dalje žele da odlučuju o tome ko može, a ko ne, biti dio Vlade. Kolonijalni status naše države više neće ni formalno da prikriju. Izostanak reakcije mnogih političkih i institucionalnih činilaca Crne Gore na takvo ponašanje zapadnih centara moći je njihova bruka i sramota.

I, zato kažem: samo ruska pobjeda u aktuelnom geopolitičkom sukobu može olabaviti takve zapadne stege. Recimo: potpuno oslobođenje Donbasa ućutkuje makar jednu crnogorsku ambasadu, oslobođenje Harkova – drugu i treću, oslobođenje Odese – „na konju smo“.

Uopšte, žalosno je što je naša nekad časna i ponosna zemlja došla u ovakav položaj, kojim se naši preci zasigurno ne bi ponosili. No, polako, tiha voda brijeg roni – oslobodićemo Crnu Goru…

1 Comment
  1. mornar komentariše

    Nije prvi put, a ni poslednji da Crnoj Gori baš Rusi skidaju lance !.
    „Malo djete“ uvjek napravi neki pogrešan potez !.
    Da nema Rusije i Srbije ne bi Crna Gora nikad bila drzava nego neki „albanski pašaluk“ !.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.