„Barakude“ bolje od „ajkula“

0

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena je sinoć od Hrvatske 13:9 (3:2, 4:4, 4:1, 2:2) u prijateljskom meču koji je odigran u Herceg Novom.

Prije dva dana, Crna Gora je rezultatom 12:8 pobijedila Francusku, sa kojom će danas od 19.45 sati odigrati posljednju kontrolnu utakmicu pred put u Japan, gdje „ajkule“ od 16. do 29. jula očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu.

Hrvatska je pokazala više, posebno u trećoj i četvrtoj četvrtini. Gosti su sredinom drugog perioda poveli 7:4, ali su „ajkule“ do poluvremena smanjile na 7:6, a imale i napad za izjednačenje.

Međutim, u nastavku je hrvatski tim dominirao, vratio je brzo tri gola prednosti (9:6), a dva minuta prije  kraja treće četvrtine stekao i plus četiri (11:7).

Do kraja su „barakude“ povećavale razliku, sredinom posljednjeg dijela povele i 13:7…

Vučurović – foto: Vuk Ilić

U tom period domaći tim nije iskoristio pet napada sa igračem više i pravio mnogo tehničkih grešaka u napadu, dok je protivnik u tom elementu bio veoma siguran i ubojit.

Golove za Crnu Goru postigli su: Vasilije Radović dva, Savo Četković, Konstantin Averka, Uroš Vučurović, Uroš Čučković, Vuk Drašković, Miroslav Perković po jedan. Kod Hrvatske sa četiri gola najefikasniji je bio Konstantin Harkov.

Imali smo dosta promašenih šansi, pogotovo u trećoj četrvrtini gdje smo trebali da održimo priključak. Imamo veliki broj igrača u rotaciji, cilj je bio da probamo sve igrače, analiziraćemo utakmicu pa ćemo vidjeti kako će to izgledati. Ne vjerujem da će biti isti sastav za sjutrašnji, nešto će se izmijeniti, prvo da vidimo kakvo je stanje sa igračima koji su igrali večeras pa ćemo odlučiti“, rekao je selektor Crne Gore, Vladimir Gojković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.