Borba ekskluzivno objavljuje dokumenta: Demokrate, Pozitivna i firme Aca Đukanovića radile poslove preko istih firmi za pranje novca! (FOTO)

2

Demokratska Crna Gora Alekse Bečića, Pozitivna Darka Pajovića i dvije firme Aca Đukanovića, tokom 2016. godine, radili su određene poslove i transakcije preko firmi koje je SDT označio da su prale novac, otkriva ekskluzivno Borba.

U dokumentima do kojih je došao naš portal navodi se dio finansijskih transakcija koje su radile Demokrate, Pozitivna i firme Aca Đukanovića, u samo par dana razmaka.

Aco Đukanović

Naš portal je u posjedu obimne dokumentacije koja potvrđuje poslovanje Demokrata sa firmama koje su osumnjičene za pranje novca, a dio te dokumnetacije sada i objavljujemo.

Zajednički imenitelj za Demokrate, Pozitivnu i Aca Đukanovića je firma Monargo, preko koje su svi poslovi išli. Firme Đukanovića koje su akter svega ovoga su Republički zavod za urbanizam (RZUP) i Prva banka.

Darko Pajović

U vrijeme finansijskih malverzacija na čelu firme Monargo bila je Jelena Lakić Novović, osumnjičena da je dio kriminalne grupe. Nakon nje, za direktora je postavljen Igor Ulićević. Oboje su, kao i firma Monargo, akteri afere „Klap“ i “Vardar”.

Demokrate su, kako se može vidjeti u dokumentaciji, radile i preko firme AP Print, koja je jedna od glavnih osumnjičenih iz afere “Vardar” i “Klap”.

Takođe, u isto vrijeme, preko tih firmi radio je i Jugopetrol, gdje je jedan od ključnih ljudi bio sadašnji ministar Pavle Radulović, koji se povezivao sa Branimirom Gvozdenovićem.

Firma AD Print je, po tvrdnjama SDT-a, utajila milionske iznose u ovim poslovima, a među njima su i poslovi sa Demokratama.

Kako se vidi u dokumentaciji poslovanja, Demokrate su radile i sa firmom Fortis grupa, koja je takođe dio kriminalne hobotnice za pranje novca.

Prema našim saznajima, glavni čovjek Demokrata za ove poslove je bio Boris Bogdanović, sadašnji generalni sekretar te partije. Kako saznajemo, oni su preko fiktivnih faktura (čiji mali dio objavljujemo) naduvavali iznose, a Bogdanoviću je vraćan novac u kešu preko drugih firmi, koje su akteri pomenutih afere.

Demokrate su u ovim poslovima, kako se vidi kroz dokumentaciju, tokom 2016., u jeku kampanje, na volšeban način, preko fiktivnih računa došli do zarade od oko 180.000 evra.

Poslovanje Demokrata i Fortis grupe

Poslovanje Demokrata sa firmama iz afere “Klap” i “Vardar”

Demokrate i Pozitivna radile sa istim firmama


Demokrate i firme Aca Đukanovića poslovale preko istih preduzeća

2 Comments
  1. Zelenika komentariše

    Super…sve fino Katani na provjeru. Nakon toga držite govor.

  2. Marina komentariše

    Biti u vodama politike ili biti fatalna radodajka? The question is challenged.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.