Plužine: Zaplijenjeno 10 paketa cigareta, uhapšen osumnjičeni

0

Službenici Uprave policije – Regionalnog centra bezbjednosti “Zapad” i Sektora granične policije su u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina u četvrtak 22. juna, u cilju suzbijanja krijumčarenja i sive ekonomije, izvršili preterse objekata na teritoriji opštine Plužine, u pograničnom pojasu CG – BiH.

Tom prilikom, kod N.D. (48) iz Plužina pronađeno je 10 paketa cigareta. Cigarete su zatečene u vozilu bosansko – hercegovačkih registarskih oznaka, u neposrednoj blizini objekata koji su bili predmet pretresanja.

„Nakon sprovedenih policijsko – tužilačkih mjera i radnji od pomenutog lica su oduzeti predmeti za koje se sumnja da potiču iz izvršenja krivičnog djela.

Po nalogu tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću N.D. je danas priveden tom tužilaštvu, te mu je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 72 sata“, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako kažu ovo je već druga zajednička aktivnost koju su sproveli Uprava policije – Sektor granične policije i Regionalni centar bezbjednosti “Zapad” sa Upravom prihoda i carina u posljednjih mjesec dana koja je rezultirala pronalaskom i zapljenom 1.640 paklica cigareta na graničnom prelazu Ilino brdo, odnosno 5.000 paklica cigareta u pograničnom pojasu prema Foči – BiH.

„Organi za sprovođenje zakona – Uprava policije i Uprava prihoda i carina u saradnji sa tužilaštvom nastavljaju aktivnosti usmjerene na suzbijanje i sprečavanje krivičnih djela krijumčarenja i identifikaciju povezanih lica koja učestvuju u lancu krijumčara“, zaključuju iz Uprave policije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.