Srpska lista: Propagadna mašinerija Kurtija i Svečlje, podmetnuli oružje o kojem je naše država obavijestila međunarodnu zajednicu

0

Propagadna mašinerija Aljbina Kurtija i Dželala Svečlje neprestano nastoji da kriminalizuje čitav sjever Kosova i Metohije, sa ciljem da se pronađe alibi za prisustvo do zuba naoružanih specijalaca u našim opštinama koji mjesecima unazad izazivaju incidente, saopštila je Srpska lista,

Kako su dodali, u trenutku kada međunarodna javnost shvata da je Kurti spreman da izazove sukobe, i kada skoro mjesec dana Srbi mirno i demokratski protestuju ispred zgrada opština – podmetanje oružja i razne vojne opreme je samo dio propagandne aktivnosti Prištine, sa ciljem dalje eskalacije situacije na terenu.

Srpska lista reagovala je na ovaj način zbog izjave ministra tzv. kosovske policije da je u audiju beogradskih tablica na sjeveru Kosova i Meothije pronađena velika količina oružja .

– Sijaset jasnih dokaza razotkrilo je laži Dželala Svečlje i ovu klasičnu podmetačinu, o čemu su nadležni organi naše države obavijestili druge inostrane organe prije nego se ova predstava odigrala – naveli su iz Srpske liste.

Prema njihovima riječima, „laži je previše, pa da krenemo redom“.

– Počev od toga da je vozilo u kome su, navodno, pronašli oružje i opremu ukradeno prije tri godine, da su tablice na njemu nevažeće već tri godine, te da je nevjerovatno da je takvo vozilo moglo da prođe neopaženo 40 kilometara, kako tvrdi Svečlja, pored svih ilegalnih punktova koje je njegova policija postavila – navodi se u saopštenju Srpske liste.

Oni su podsjetili da je naselje u kome je pronađeno to vozilo nedjeljama pod nadzorom tzv. kosovske policije i međunarodnih snaga.

– Navodno oružje je natovareno bez ikakve želje da se sakrije, a Svečlja je pre dolaska ekipa EOD i KFOR unaprijed znao šta se nalazi u vozilu, i to objavio na društvenim mrežama, a danas pokazao toliku količinu naoružanja da se pitamo da li je to bio kamion sa oružjem ili vozilo – naveli su iz Srpske liste.

Svečlja je, kako su istakli, danas iznio gomilu neosnovanih lažnih optužbi protiv gospodina Aleksandra Filipovića.

– Imputirajući da je u zgradi opštine Leposavić imao kancelariju i u njoj neke radio uređaje, što je notorna laž, jer gospodin Filipović niti je radnik opštine, niti je imao kancelariju u njoj – saopšili su iz Srpske liste.

Oni su naglasili da su Kurtiju i Svečlji potrebne laži jer su na sličan način, lažima, pokušali da prekriju i opravdaju gomilanje svojih vojnih trupa u južnom dijelu Kosovske Mitrovice..

– Neosnovana hapšenja i prebijanje Srba, marširanje do zuba naoružanih albanskih jedinica, patroliranje oklopnim vozilima pored srpskih majki sa djecom kao da smo usred rata, sve ima za cilj dodatno zaoštravanje situacije na terenu. Kako bi se izvršio tihi progon srpskog naroda sa svojih ognjišta, na šta međunarodna zajednica mora najhitnije da odgovori – kazali su iz Srpske liste, pa dodali:

– Uvjereni smo da režim Aljbina Kurtija neće na ovome stati, kao što javno pijreti njegov ministar Svečlja, i da će nastaviti sa podmetačinama, lažima i provokacijama, a sve sa ciljem opravdanja svoje okupacije sjevera, što izaziva zabrinutost kod svih naših građana – navodi se u saopštenju Srpske liste.

Kako su rekli, mi smo svih ovih nedjelja, na mirnim i demokratskim protestima, pozivali na mir i dijalog.

– Kako bi se stvari vratile u normalne tokove, politički problemi rješavali za stolom, a ne pod institucionalnom represijom koju danas doživljava srpski narod na Kosovu i Metohiji. Nasilje je jedini način djelovanja Prištine i nikoga drugog, i to je međunarodnoj javnosti svakoga dana sve jasnije. Zato još jednom pozivamo Kfor i Euleks, sa kojima nedjeljama unazad imamo korektnu saradnju, da postavi svoje snage na svim važnim tačkama na sjeveru i spriječi dalje pogoršanje situacije na terenu – zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.