Vukićević: Bečićev uzor udvorica i sluga zapadnih centara moći!

0

Lider Pokreta Sloboda narodu, politički analitičar Boško Vukićević, osvrnuo se na sličnosti politika Dekokratske Crne Gore i predsjednika Makedonije, Zorana Zaeva, uz konstataciju da „novi talas“ crnogorske politike uzor pronalazi u nedostojnom političaru, udvorici i slugi zapadnih centara moći.

„U današnjim „Vijestima“ Demokrate u promo sadržaju, tj. uobičajenom plaćenom pisanju hvalospjeva o sebi samima, ističu naslov: „Bečić je crnogorski Zaev“. Zatim se u podnaslovu hvale podrškom zapadnjaka Hana, Orava, Kemp, Kocijančić, a ističu i pohvalu Uljarevićke, prorežimske analitičarke koja se lažno voli predstavljati nezavisnom.

Šta reći o Zaevu? Mislim da je od čitave generacije novih balkanskih političara najljigaviji, najkvarniji i najštetniji. Od krhke Makedonije je napravio još jadniju zemlju, banana državu, uslužni servis za zapadne šuše i maruše. Ako se tražila alternativa prethodnoj korumpiranoj makedonskoj vlasti, Zaev je svakako najgori izbor, neko ko je u kratkotrajnom periodu vladavine već prepoznat kao najveći balkanski poltron, neko ko u politikama uslužnosti zapadnjacima ugrožava do skoro neprikosnovenu poziciju montenegrinskog režima. Promijenio je ime državi, okrenuo je protiv Rusije i naprasno približio NATO-u, Albancima ponudio nezamislive ustupke koji ugrožavaju samo ustrojstvo nejake države. Ukratko: šta god europejci od njega traže, on sa zadovoljstvom i poniznošću ispunjava.

E, to je po mišljenju rukovodstva Demokrata pravi, mladi i moderni balkanski političar. To je primjer koji treba slijediti. Uslužnost, poltronstvo i poniznost prema Zapadu je politički recept demokratizacije društva po mišljenju rukovodstva mlađanih Demokrata. „Bićemo bolji od DPS-a u izvršavanju vaših zapovijesti“. Čuveni Kurta&Murta recept. Svakako, u pretjeranom dodvoravanju zapadnjacima Demokrate zalaze na teren neukusa.

Iskreno, kod mene takve politike izazivaju mučninu u stomaku i prezir. PSN se od samog svog konstituisanja kao antisistemskog pokreta borio za slobodnu Crnu Goru, za istinsku demokratizaciju društva. Da budemo svoji na svome, a ne uslužni materijali i krpe za brisanje jenkijevskih i europejskih cipela.

Naravno, mi smo mali i ne možemo biti u potpunosti nezavisni, to nijesu ni mnogo veće države. Moramo održavati dobre odnose sa velikima i moćnima. Ali zato ne moramo u svakom trenutku iskazivati poniznost i podanički mentalitet prema Zapadu, kako predlažu DPS, Demokrate i mnogi drugi graDŽanistički politički faktori.

Gdje se izgubilo ono izvorno crnogorsko, ona iskonska volja za slobodom i pravdom? Hiljadu puta sam ponavljao: umjesto poniznosti, pokažimo karakter strancima, na taj način će nas više cijeniti i, protokom vremena, drugačije s nama postupati, s više poštovanja.

Ovo je zemlja za nas i mi smo ovdje svoji na svome“, zaključio je Vukićević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.