Milošević: Tužiću državu, očekivao sam da me URA zaštiti

0

Bivši direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević, koji je danas pušten na slobodu, najavio je da će tužiti državu zbog šest mjeseci koje je proveo u pritvoru.

Milošević je bio „iza brave“ od decembra 2022. godine, nakon što je uhapšen pod sumnjom da je organizator grupe koja je krijumčarila zaplijenjene cigarete predviđene za uništavanje.

„Optužnica nije podignuta već devet mjeseci, tužilaštvo radi na ovom premetu, i to je dovoljan dokaz koliko je jasna situacija“, rekao je Milošević, pa nastavio:

„Uhapšen sam na osnovu rekla-kazala, čak se i direktno ne pominjem od strane nijednog carinika. Znam da je ovo namještaljka od strane dijela ANB, na čijem je čelu bio Savo Kentera, te da je sve osmišljeno pred podgoričke izbore“, kazao je za RTCG nekada visoki funkcioner GP URA.

Smatra i da je URA trebao više da ga zaštiti.

„Razumijem premijera Abazovića, da možda nije htio da reaguje, i to bude pritisak na tužilaštvo. Ali, on zna istinu, kako se radilo, i svim silama ću se boriti da ovo suđenje bude javno“, rekao je Milošević, pa dodao:

„Živo me zanima da li će biti uhapšen Vladan Joković, koji je bio direktor Uprave u periodu 2018-2020. godina, kada se isto stavlja na teret da cigarete nisu paljene, nego da su dogovarane“, zaključio je Milošević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.