Đurđev: Rusija u novoj preraspodjeli moći vidi Kosmet kao dio Srbije, možemo uvijk računati na podršku zvanične Moskve!

0

,,Izjava ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova u vezi sa aktuelnim bezbjednosnim izazovima na Kosovu i Metohiji govori dvije bitne stvari – da Rusija nikada neće zaboraviti varvarsko i nehumano bombardovanje Srbije 1999. godine i da se budućnost statusa južne srpske pokrajine ne može rješavati bez njenog učešća. To znači da Srbija nije sama i ne treba da se plaši, već treba da mudro i strpljivo čeka novu preraspodjelu moći na geopolitičkoj karti svijeta u kojoj će sigurno jedan od temelja ruske spoljne politike biti Kosmet kao neotuđivi dio Srbije“ – izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Ističući da je sastanak predsjednika Srbije i ruskog ambasadora u Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka povodom izazova na Kosovu i Metohiji bio od izuzetnog značaja, Đurđev je napomenuo da je upravo Bocan-Harčenko jednom prilikom bio u posjeti administrativnoj liniji na jugu centralne Srbije i da je još tada zvanična Moskva time poručila da su srpske crvene linije i njene crvene linije.

,,Zapad uviđa da Srbija nije sama i da smo daleko od raznih scenarija koji su Srbiji i Srbima bili namijenjeni još 1990-ih. Upravo zato sada pokušavaju da ugase požar na Kosmetu koji je podmetnuo Aljbin Kurti, idući toliko daleko da su spremni da sankcionišu tzv. Kosovo na razne načine. To je pouzdan znak da smo ojačali kao država u svakom pogledu“ – zaključio je predsjednik Srpske lige.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.