Novi potresi u Evropi sad, poslije izbora slijedi formiranje više poslaničkih klubova i nove podjele u toj stranci!

5

Piše: Predrag Petrović, politički analitičar

 

Ne smiruje se političko tlo u Crnoj Gori, a u Evropi sad novi potresi.  Poslije najnovijih dešavanja vezanih za inaguraciju Jakova Milatovića gdje je on, umjesto zakletve da će služiti interesima svoga naroda i Države, govor pretvorio u zakletvu stranim izaslanicima da će biti odan NATO savezu, evroatlanskim integracijama, sa snažnom osudom „agresije” Rusije na Ukrajinu i uz neizbježno prisustvo Vjose Osmani.

Ovaj govor Milatović je iskoristii za obračun sa Millojkom Spajićem i da se stranom faktoru predstavi kao pouzdaniji saveznik.

Koliko je govor bio podanički najbolje govori komentar Ranka Krivokapića koji je rekao da ovo što je čuo od Milatovića on potpisuje, u trenutku se čak zabrinuo da mu govor nije pisao neko od njegovih savjetnika.

Međutim ovaj inagurativni govor nije primljen sa odobravanjem kod jednog broja kandidata sa zajedničke liste PES-a, prvenstveno kod kandidata za poslanike koje su delegirali Ujedinjena i Novska lista, kao i manjeg broja kandidata PES, koji podržavaju Milatovića.

Svi oni su na listu došli zahvaljujući Jakovu Milatoviću koji im je obećao da će se on zalagati za balansiranu politiku prema međunarodnoj zajednici, prvenstveno vodeći računa o tradicionalnoj Crnoj Gori.

Kandidati UCG i Novske  liste su prepoznati kao dio politike koja u svojom programima ima zapisano da se bore za poništenje nezavisnosti tzv. Kosova, ukidanja sankcije Rusiji, a što su samo mjesec dana u predsjedničkoj kampanji bile i ključne poruke predsjednika UCG Gorana Danilovića.

Biće zanimljivo kako će se ove najnovije turbulencije u PES-u  odraziti na dalji tok kampanje i njihov rejting,  ali je sigurno da će se ovo nezadovoljstvo i neslaganja nastaviti i poslije izbora.

Dobro upućeni izvori govore da se sada u PES-u vode žestoka borba i pozicioniranje između najmanje tri struje.

Dvije struje koje predvode Milatović i Spajić i koje se bore ko će od njih biti više prozapadna, bolje rečeno ultra-natovski, i treća koju čine UCG, Novaka lista i par pojedinaca koji su podržavali Milatovića do inaguracije, kada se on predstavljao kao borac protiv bivšeg režima.

On je svima njima obećao da neće sarađivati sa predstavnicima takozvanog Kosova i da će biti protiv daljeg uvođenja sankcija Rusiji.

Neminovnost je da će poslije izbora  u PES-u biti formirana najmanje tri poslanička kluba koji će svi voditi nezavisne i različite politike.

Da li je Crna Gora dobila stranku, sa više struja, nalik Laburističkoj u Velikoj Britaniji, koje će se potom priklanjati svaka svome jatu, ubrzo ćemo saznati.

5 Comments
  1. Mada komentariše

    Nekada ste bili zaista dobar portal a sad ste nista . Po vama treba udji u rat protiv zapadnog svijeta . Glavom kroz zid zar ne ? Da li se ijedna vasa siva celija ne upita da li se nesto moze dobiti a da ne ostanemo bez trecine muskog stanovnistva ?

  2. Markov komentariše

    Ček ček, vi ste ga ono podržali u 2.krugu, kao niste znali (već viđeno sa Zdravkom K. – ili ste baš baš naivni ili mislite da je ovaj narod „od juče“)

  3. luka komentariše

    svaki drugi tekst o evropi sad… dosadni ste postali

  4. qyu komentariše

    Sve sto je izašlo iz dupeta Zdravka Krivokapića mora smrdit na govno.

    1. Hhhhhhhhh komentariše

      🤣🤣🤣🤣🤣
      Komentar mjeseca!
      Niko nije bolje i sažetije okarakterisao nekadašnje Zdravkove pulene a sadašnje natoljupce i njihove podguzne muve botove, od tebe.
      I malo si im rekao, kakvi su u stvari 😄😄

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.