Zbog poplava otkazana trka Formule 1 u Imoli

0

Velika nagrada Emilije Romanja u Imoli neće se održati ovog vikenda zbog ekstremnih vremenskih prilika u sjevernoj italijanskoj regiji, objavili su organizatori.

Donešena je odluka o otkazivanju trke jer nije moguće sigurno organizovati događaj za naše navijače, timove i naše osoblje i to je ispravna i odgovorna stvar s obzirom na situaciju u kojoj se nalaze mjesta i gradovi u regiji“, saopštili su organizatori.

Ne bi bilo u redu vršiti dodatni pritisak na lokalne vlasti i hitne službe u ovom teškom trenutkuTakođe želimo da odamo priznanje radu hitnih službi koje čine sve što mogu kako bi pomogle”.
Ranije je italijanski ministar saobraćaja Mateo Salvini pozvao da se odloži trka u Imoli zbog nepovoljnih vremenskih prilika u sjevernoj Italiji.

Najmanje tri osobe su poginule, a hiljade su evakuisane iz svojih domova u razornim poplavama koje su pogodile regiju Emilia Romanja.

Trka u Imoli šesta je etapa sezone, a slijede je VN Monaka i VN Španije sljedeća dva vikenda.

Red Bull je do sada pobijedio u svakoj trci, a dvostruki svjetski prvak Maks Ferštapen ima 14 bodova više od ekipnog kolege Serhija Pereza.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.