Advokat Miroje Jovanović tvrdi da Božovićevi citati nisu iz spisa tužilaštva: SDT da se obrati Skupštini, umjesto što zbunjuje medije plasiranjem starih recikliranih predloga!

2

Povodom teksta koji je objavljen u pojedinim medijma, u kojima se pompezno najavljuje da su neki novinari navodno vidjeli spise tužilaštva u slučaju Mila Božovića, dužan sam kao branilac da se oglasim i saopštim da pomenuti citati nisu nikakvi detalji iz spisa tužilaštva, jer ti spisi nisu dostupni ni odbrani ni javnosti, naveo je u reagovanju Miroje Jovanović, pravni zastupnik Mila Božovića.

– Ovo što je jedan medij preneo kao navodne citate jesu tvrdnje tužilaštva u postupku predlaganja pritvora, a koje tvrdnje bez dokaza su stare više od mjesec dana. Te tvrdnje smo još tada, dakle blagovremeno osporili, i to sasvim dokumentovano, da ne kažem „nacrtali smo“ neosnovanost istih – saopštio je Jovanović.

Dodao je da je u ustavnoj žalbi koja je podnijeta 24. aprila i podnescima od 19. i 20. aprila, kao i u onim od 9 i 10 maja, odbrana Mila Božovića je bila ta koja je dostavljala i predlagala dokaze.

– Riječju, radili smo ono što po zakonu nismo dužni – dokazivali smo nevinost gospodina Božovića. U spisu se trenutno vjerovatno nalazi više naših dokaza i podnesaka, transkripata i akata, nego što ih je pribavilo tužilaštvo – naveo je Jovanović.

On je ponovo poručio SDT-u da se obrati Skupštini Crne Gore i zatraži podatke iz tzv. „gluve sobe“, umjesto što zbunjuje medije plasiranjem starih recikliranih predloga.
– Tamo su spisi kojih se tužilaštvo plaši, pa bi bilo dobro da najpre odgovore medijima zašto ih nisu uzeli i procesuirali, a što predlažemo od prvog dana.  Do tada naravno ne sjedimo skrštenih ruku, već radimo vještačenja i pribavljamo dokaze o montaži, koji će u skladu sa zakonom biti prezentovani odgovarajućim institucijama, a tek nakon toga i medijima – zaključio je Jovanović.

2 Comments
  1. cinimisegrmii1 komentariše

    Čini se da će biti još razotkrivenih „velikih srba“ a sve agenti tajnih formacija anb i ostalih para militarnih i nezavedenih crnogorskih službi. E jadni crnogorski prevareni srbi, što bi se vi u to srpstvo razočarali kada bi ne daj bože došlo do sukoba u CG, pa neki po vama veliki srbi bi vas gonili na čelu sa drugom stranom. A ima ih i među popovima. Nit je Milošević mogao napasti CG zbog premrežensoti Crnograca i službom u svojim redovima a našli ste se vi iz SNS i sa priuečin popovima? Šta ćete još saznavat srce će vas okinut. No ne daj bože da se nešto pobunite. Džabe je agent Dritan pokušao ima na 100ine skrivenih agenata među velje srbima. Nekima i po kuća a nekima se mole i neki iz DPS i neki biznismeni i žale se kao ono kako nisu mogli od Mila kako su se bojali itd. A sve to stiže neđe. Nije Crna Gora vreća pirinča no leglo ljutih skrivenih guja i kameneleona a svi imaju isti zadatak, da ujedaju i kidaju i mijenjaju boje u zaštiti toga zadatka.

  2. Krsto komentariše

    Podrška za Mila Božovića!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.