Žakelj: Veliki meč; Obradović: Biti ili ne biti

0

Šok za Partizan i herojska pobjeda SC Derbija u Beogradu već je zaboravljena. Novi, drugi meč četvrtfinalne serije plej-ofa ABA lige na programu je u četvrtak od 19 časova u Podgorici. Ukoliko žele u polufinale, „studenti“ će morati da polože još jedan ispit, doktorski.

Prespavali smo veliki uspjeh. Ovo niko nije očekivao, iskreno ni mi. Nismo se nadali da nakon velike pauze možemo da pružimo takav otpor, ali mislim da smo na kraju zasluženo slavili. Iskoristio bih priliku da još jednom čestitam momcima na borbi i fokusu. Ponavljam, sinoć smo zaboravili sve što je bilo, gledamo samo sledeću utakmicu, polako se spemamo, odmorili smo, probaćemo sjutra barem energetski da ponovimo utakmicu iz Beograda“, rekao je Andrej Žakelj.

Pred revanš u „Morači“ je kazao:

Veliki meč, bitniji za njih nego za nas. Mi ulazimo rasterećeno i u ovaj duel. Očekujem reakciju Partizana, sigurno će biti agresivniji, pogotovo u fizičkom kontaktu, pokušaće da iskoriste naše mane, koje smo pokušali da sakrijemo u prvom meču. Probaćemo i mi da ih iznenadimo nekim taktičkim varijantama, da promijenimo nešto u odnosu na prvu utakmicu. Ipak, nemamo puno vremena da popravimo neke stvari. Važno je, ponavljam, da budemo energetski spremni i u fokusu, da probamo da im što duže pariramo u skoku, gdje smo dominirali u prvom meču. Ukoliko u tome uspijemo, nadam se jednoj pozitivnoj utakmici“, dodao je Žakelj.

Košarkaši Partizana u četvrtak moraju da pobijede da bi ostali u igri i vratili seriju u Beograd, gdje bi se igrao treći meč u ponedjeljak od 20 časova.

Znamo da je pred nama utakmica koja znači biti ili ne biti. Moramo da se spremimo i vratimo seriju u Beograd. Da bismo to uradili, potrebno je da igramo na daleko boljem nivou u odnosu na prvi meč. Bolje energetski, bolje motivaciono i daleko pametnije. Sve to je potrebno ukoliko mislimo da dođemo do pobjede”, poručio je Obradović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.