Đurđev: Srbija je najiskreniji saveznika Francuske na Balkanu

0

„Delegacija Srpske lige koju su, pored moje malenkosti, sačinjavali i Goran Milenković, generalni sekretar partije i pomoćnik ministra za brigu o selu i Vladimir Jestrović, predsjednik beogradskog partijskog odbora, boravila je u važnoj posjeti Parlamentu Francuske u Parizu, gdje smo imali sadržajan i srdačan razgovor sa Jael Menaš, parlamentarnom poslanicom iz stranke Nacionalno okupljanje i predsjednicom parlamentarne grupe francusko-srpskog prijateljstva. Ova posjeta predstavljala je korak naprijed u jačanju veza ne samo između Srpske lige i Nacionalnog okupljanja, već i Srbije i onog dijela Francuske koji je najbrojniji i koji baštini uspomenu na srpsko-francusko prijateljstvo iz vremena dva svjetska rata“, izjavio je predsjednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Prema njegovim riječima, poslanica Menaš je ponovila stav svoje partije vezan za podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni dio.

„Ona je u ime svoje partije izrazila čvrsto opredjeljenje za dosljedno poštovanje međunarodnog prava, te poručila da će u fokusu njene pažnje u budućnosti biti jačanje prijateljskih veza između Srbije i Francuske kao vrlo važnih za obje zemlje“, istakao je Đurđev.

Predsjednik Srpske lige u Parizu je prenio riječi zahvalnosti Srbije i njenih građana na podršci koju partija Nacionalno okupljanje daje Srbiji po pitanju njene teritorijalne cjelovitosti, te istakao značaj daljeg razvoja i obnavljanja čvrstih veza naših dvaju naroda po uzoru na našu zajedničku slavnu prošlost iz prve polovine 20. vijeka.

„Francuski narod je veliki evropski i hrišćanski narod, ali i narod koji traga za svojim mjestom u savremenim geopolitičkim gibanjima u Evropi i svijetu. Uvjeren sam da će pronaći dovoljno snage i hrabrosti da pruži ogroman doprinos u odbrani hrišćanstva, evropske tradicije i kulture, kao i da redefiniše svoju politiku prema Srbiji, jer od nje nema većeg i iskrenijeg saveznika na Balkanu“, zaključio je Đurđev.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.