Lejkersi ubjedljivim slavljem zakazali seriju protiv Jokića

0

Lebron i saigrači dominantnom pobjedom (122:101) stigli do 4:2 u seriji i finala Zapadne konferencije

Posle Majamija koji je ponio epitet prijatnog iznenađenja na istoku, sličan podvig na Zapadu ostvarili su Los Anđeles Lejkersi koji su ubedljivom pobedom na svom terenu (122:101) eliminisali branioca titule Golden Stejt i zakazali seriju protiv Denver Nagetsa.

Tim koji je sedam kola pre kraja ligaškog dijela takmičenja bio u situaciji da strepi i za plej-in uspio je da podigne formu u prethodnim nedeljama i da kroz baraž dođe do plej-ofa u kojem je posle Memfisa uspio da na koljena baci i branioca titule Golden Stejt.

Posle poraza u gostima prije dvije večeri Lebron Džejms i saigrači iskoristili su drugu priliku da eliminišu izabranike Stiva Kera i prekinu im niz od 19 uspeha u serijama na Zapadu. Skromno veče gostiju, u čijim redovima je uz efikasnog Stefa Karija (32 poena) jedini još zube pokazao Donte Divićenco (16 poena), iskoristili su razigrani Lejkersi i odlično veče pretočili u rutinsku pobedu.

Još jednom je Lebron Džejms ponio ulogu lidera Jezerdžija sa 20 poena i po devet skokova i asistencija, dok su mu glavnu podršku predstavljali Rivs sa 23 poena, Rasel, koji je postigao 19 i Dejvis sa dva manje. Da su spremni da skupo naplate skroman dan rivala Lejkersi su demonstrirali već u prvoj deonici kada su u jednom momentu stigli i do plus 15, a iako je Golden Stejt uspio da se vrati u duel, nada gostiju trajala je samo do treće deonice.

U završnom periodu susreta ekipa iz Los Anđelesa dodatno je uvećala prednost, a minus od 20 poena tri i po minuta prije kraja bio je povod gostima da se predaju i da sa rezervnim igračima na parketu dočekaju kraj susreta.

Pobedom za 4:2 u seriji Lejkersi su se plasirali u finale Zapadne konferencije te će se u narednim danima za mesto u finalu plej-ofa boriti sa Denverom koji je na plećima Nikole Jokića uspeo da eliminiše Finiks.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.