Ejmos prodaju Bocavninu prvu olimpijsku medalju kako bi pomogao porodici

0

Atletičar iz Bocvane Najdžel Ejmos objavio je da prodaje svoju srebrnu medalju koju je osvojio na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine na 800 metara. Bila je to prva olimpijska medalja za Bocvanu, a sada će je Ejmos prodati kako bi pomogao svojoj porodici.

On je prošle sedmice dobio trogodišnju suspenziju zbog dopinga. Odsjek za atletski integritet je objavila 3. maja da je Ejmosa suspendovala na tri godine nakon što je test nakon takmičenja otkrio zabranjeni metabolit u njegovom uzorku urina. Zabrana je smanjena sa četiri na tri godine nakon što je Ejmos potpisao priznanje. On je rekao da taj dokument potpisuje nakon savjeta svog pravnog tima. U njegovom tijelu je pronađeno prisustvo supstance koja mijenja način na koji tijelo obrađuje masti.

U ovom trenutku moje jedino ulaganje ili penzija je srebrna medalja iz 2012. godine. Sastao sam se sa timom koji želi da je otkupi za 4.5 miliona bocvanskih pula, što je 339.750 dolara, ali s obzirom na to da na Netfliksu izlazi i dokumentarac o meni, mogao bih da podignem cijenu čak i do 7.5 milion – rekao je Najdžel.

Njegovo srebro u Londonu bilo je prva olimpijska medalja za Bocvanu. Ta afrička nacija osvojila je bronzu u muškoj štafeti 4×400 na Igrama u Tokiju prije dvije godine. Ejmos je rekao da planira da se vrati na stazu nakon odsluženja kazne, koja ističe u julu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.