„Orlovi” zadovoljni žrijebom za EP: Ne vidimo u grupi Dansku, Švedsku, Španiju i slične selekcije

0

Rukometaši Srbije zadovoljni su žrijebom za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj (10–28. januar 2024). „Orlovi” će se u grupi C u Minhenu nadmetati sa Crnom Gorom, Mađarskom i Islandom.

Naizled lakša grupa, jer ne vidimo imena kao sto su Danska, Švedska, Španija i slično, ali sve selekcije zaslužuju maksimalno poštovanje samim plasmanom na Evropsko prvenstvo i i ne smijemo nikoga da potcijenimo. Do sada smo pokazali da možemo da se nosimo i savladamo neke od najboljih reprezentacija na svijetu, tako da na prvenstvo idemo sa željom da pobijedimo svaku utakmicu i siguran sam da to i možemo da uradimo“, rekao je kapiten „orlova”, Nemanja Ilić.


Selektor Srbije, Antonio Đerona, istakao je veliku važnost i kvalitet samog takmičenja.

Svako svakoga može da pobijedi. Evropsko prvenstvo je veoma težak turnir, a već prvi ispit imaćemo na startu protiv Islanda. Važna je svaka utakmica i svaki bod, kako zbog šampionata tako i zbog Olimpijskih igara. Cilj je da prođemo grupnu fazu, što neće biti lako, a u glavnoj rundi će nas potom sačekati ekipe poput Španije, Njemačke i vjerovatno Hrvatske“, rekao je Toni Đerona.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.