Peta utakmica, šeste nema: Real i Partizan igraju majstoricu za fajnal-for Evrolige

0

Spektaklurne utakmice, serije poraza, povreda, pa serije pobjeda – sve se to briše. Cijela sezona košarkaša Partizana stala je u jednu utakmicu, večeras u 21 sat u Madridu protiv Reala. Riječ je o majstorici plej-ofa za plasman na fajnal-for. Pobjednik će u Kaunas na megdan Barseloni, poraženom će ostati gorak ukus u ustima. Iako su premašili očekivanja, crno-bijelima sigurno neće biti lako ako budu eliminisani nakon što su slavili u prva dva meča u prestonici Španije.

Peta utakmica, nema šeste, to je valjda problem… Neko će na fajnal-for, svašta se desilo u ovoj seriji i peta će da odluči. Idemo sa željom da damo sve od sebe i naravno da smo iz ove dvije utakmice u Beogradu izvukli pouke i razgovarali na treninzima kako bismo popravili šta nije valjalo. Prije svega moramo da na Tavarešu postavimo odbranu, da im ne dozvolimo kontre i da imamo bolji protok lopte kao odgovor na njihovu zonu. Pogledajte posljednju utakmicu kako smo izgubili, jedna lopta, skok, odbrana, to može da odluči. Sve su to faktori koji odlučuju na košarkaškoj utakmici i treba biti spreman na sve i reagovati na tok utakmice”, poručio je trner Partizana, Željko Obradović.

Matijas Lesor će imati težak zadatak da zaustavi dvostrukog uzastopnog MVP-ija plej-of rundi Evrolige, Valtera Tavareša.

Idemo da budemo ono što jesmo. Da igramo odbranu, ako budemo agresivni. Kada smo takvi možemo da dobijemo svakoga na bilo kom parketu. Zavisiće od toga koliko agresivni budemo, koliko budemo imali želje i koliko budemo bili fokusirani. Znamo šta nas čeka, ovo je utakmica za F4. Imali smo dvije na domaćem terenu na kojima nismo uspjeli da uradimo ono što smo željeli, ali imamo još jednu šansu”, istakao je Lesor.

Trener Rela, Ćus Mateo je proteklog vikenda protiv Unikahe odmarao četvoricu košarkaša. U sastavu nije bilo ni povrijeđenog Gabrijela Deka.

Uzbuđeni smo zbog pete utakmice, odradili smo strašan posao u Beogradu, dobili dvije utakmice. Drago nam je što smo se vratili i radujemo se petoj utakmici. Samopouzdanje je na visokom nivou. Bili smo uvjereni i prije treće i četvrte utakmice da možemo do pobjede, a vjerujemo da možemo do pobjede i sada“, rekao je plejmejkser Reala, Najdžel Vilijams-Gos.

Amerikanac je bio klučni čovjek „blankosa” u trećoj utakmici, kada su se borili za „goli život”.

Moramo da odradimo prave stvari i tako ćemo imati dobru šansu. Moramo da ostanemo staloženi. Utakmica će biti visokog intenziteta, možda bude oscilacija, ali moramo da budem pribrani i održimo koncentraciju kompletnih 40 minuta“, rekao je bivši organizator igre Partizana, a sada uzdanica madridskog velikana.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.