Sindikat RTCG-a: Nakon okončanja štrajka, spremni smo da ponovo razgovaramo sa menadžmentom

0

Sindikat zaposlenih RTCG-a je nakon višemjesečnih pregovora tokom kojih je menadžment opstruirao i odugovlačio postizanje dogovora o povećanju zarada zaposlenima, u petak 21.aprila zvanično najavio štrajk upozorenja za ponedjeljak 24.aprila.

Naglašavaju da juče i danas (za dane vikenda) menadžment RTCG-a saopštava da su otvoreni za razgovor i obmanjuju javnost da ne znaju zbog čega im Sindikat baš danas i juče ne odgovara na pozive.

„Podsjećamo da je sa Sjednice Savjeta RTCG-a koja je održana 13.aprila u javnost poslata poruka o jedinstvenom rješenju oba sindikata i menadžmenta uz minimalne korekcije i preporuku za hitno postizanje dogovora. Ali kada su se kamere ugasile pregovori su se vratili nekoliko koraka unazad“, ističu  iz Sindikata zaposlenih RTCG-a

Oni su naveli da je u četvrtak 20. aprila održan poslednji sastanak Komisije za pregovore o Kolektivnom ugovoru na kojem su članovi njihovog sindikata tražili da im menadžment  dostavi svoj konačni predlog koeficijenata.

„Nakon uvida u predlog menadžmenta koji je takav da obesmišljava višemjesečne pregovore i našu borbu za elementarno dostojanstvo i socijalnu pravdu odlučili smo da stupimo u štrajk upozorenja i o tome obavijestili menadžment“, navode u saopštenju

Dodali su da je po ko zna koji put  njihov predlog koeficijenata usklađen sa preporukama Ministarstva finansija o povećanju zarada u javnom sektoru za zaposlene u kategoriji D, te da je finansijski najpovoljniji za radnike i da se uklapa u finansijska sredstva koje je menadžment opredijelio za tu namjenu.

Naglasili su da je Sindikat zaposlenih RTCG-a  spreman i sjutra nakon okončanja štrajka upozorenja da  ponovo razgovara sa menadžmentom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.