Đurđina i Burić nisu imali kad trenut, ni kriminalci nisu odmarali

1

Piše: Slavko Mašović

Otkako je tadašnjom Crnom Gorom upravljao neznanac Šćepan Mali, koji se predstavljao kao ruski car, do danas niko u ovoj državi nije ozbiljno kažnjen za otimanje iz državne kase.

Posljednji primjer bezočnog glodanja države su dva poznata tužioca i bivša visoka rukovodioca tužilastva Đurđina Nina Ivanović i Dražen Burić, koji su, kako pišu mediji, tužili državu za navodno neiskorišćene odmore i dobili papreno visoke nadoknade.

Buriću je za navodno šest neiskorišćenih odmora za 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 i 2013 godinu dosuđeno nevjerovatnih 22.659 eura. Odnosno po svakom neodmoru 3.776 eura.

Đurđina je, iako je u to vrijeme bila šef Buriću i nije mu dala trenut, prošla je nešto lošije i dobila je za iste godine neodmaranja 18. 388 eura. Odnosno za svaki umorni avgust po 3.064 eura.

Obrazloženje ovako komičnih, a skupih presuda kaže da tužioci nijesu imali kad ići na odmor zbog evropskih integracija, seminara i turističke sezone. Po tome znači da tih ljeta nije bilo kriminala.

Po učinku ovih tužilaca, posebno Đurđine jasno je da ni kriminalci tih godina nisu išli na odmor. Niko nije pipnut.

Još nevjerovatnije zvuči stav Đurđine Ivanović koja je tada bila šef Buriću, i jedina je odgovorna sto nije napravila plan po kojem bi i ona i ostali ispod nje koristili odmore, da je tada postojala praksa da se ne pišu rješenja za korisćenje godišnjih odmora.

A što ne piše to se nije ni desilo. A ko će da plati zna se, građani iz državne kase.

Još ilustrativniji primjer ove prakse, da se u cirkusu od sistema koriste sve opcije da se iz državne kase oglođe sve što može bio je prije neku godinu.

Tadašnji direktor Agencije za elektronske komunikacije Zoran Sekulić, nakon što je smijenjen sa te pozicije, tužio je Agenciju za navodno, ne neiskorišćene godišnje odmore, nego neiskorišćene dane godišnjih odmora od 2009. do 2016. godine i dobio 4.250 eura.

To znaci da je izvršni direktor Agencije Zoran Sekulić navodno zakinuo sam sebe za poneki dan gidišnjih odmora tokom sedam godina i Agencija, odnosno građani kroz servise mobilne telefonije, to sve plate, plus kamate, plus sudski troškovi.

Sekulić je bio direktor Agencije od osnivanja u martu 2001. do pred kraj prvog kvartala 2017. godine. Ko zna čega se sve može prisjetiti a nije iskoristio za tih 16 godina.

Kada je ovim prostorima vladao Šćepan Mali s početka priče, ostavio je u krpenoj vrećici na putu Njegušin – Kotor nekoliko dukata. Nakon nekoliko dana krpa, koja je možda čitavo vrijeme bila prazna ili je u njoj bilo nešto nevrijedno, bila je jednako zgužvana. Niko je nije smio pipnut.

Danas bi i Šćepan Mali bio nemoćan.

1 Comment
  1. Sava komentariše

    Eeee nece ljudi da idu da koriste god. odmor, tobos se ne moze bez njih, ajte bre, nebih vam dao ni centa, pa bi ste ga koristili, kao bele lale, nijeste vi radili po 8h, dodjete na posao 2h i idete kuci, zbog toga ga niste koristili, to je razlog vaseg nekoriscenja, a sada trazite pare.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.