Dajković: Zahvalan sam državnom rukovodstvu Srbije i Republike Srpske što njeguje sjećanje na žrtve Jasenovca

0

Predsjednik Slobodne Crne Gore, Vladislav Dajković, prisustvovao je pomenu nevino stradalim žrtvama logora u Jasenovcu, na poziv državnog rukovodstva Republike Srpske. Parastos, polaganje vijenaca i obraćanje zvaničnika održani su u logorskom sistemu Jasenovca u Donjoj Gradini.

“Zahvalan sam državnom rukovodstvu Srbije i Republike Srpske što njeguje sjećanje na mučeničke žrtve logora u Jasenovcu za vrijeme ND Hrvatske i njenog ustaškog rukovodstva, ali i na pozivu da prisustvujem kao predstavnik iz Crne Gore“, istakao je Dajković.

„Iako evropski zvaničnici, osokoljeni zvaničnim Zagrebom i Sarajevom, saopštavaju da je u Jasenovcu život izgubilo pola miliona “antifašista”, loša namjera je očigledna: ne žele čak ni da spomenu srpsko ime.
Istina je, naravno, sasvim drugačija: Srbi su, uz Jevreje, narod koji je najviše postradao u fašističkim logorima koji su, po prvi put u istoriji čovječanstva, imali i specijalizovane logore za djecu, širom Nezavisne države Hrvatske, na zaprepaštenje i samog Adolfa Hitlera“, dodao je Dajković.

 

„Polazeći od stava da je najbolja osveta zapravo čuvanje od zaborava, ponosan sam što sam danas, u ime Slobodne Crne Gore, imao priliku da se poklonim sjenima jasenovačkih mučenika svojom nevinom žrtvom čine najveći srpski grad pod zemljom“, ističe predsjednik Slobodne Crne Gore, Vladislav Dajković.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.