Ostojiću tužilaštvo odredilo zadržavanje do 72 sata

4

Ostojić je danas saslušan u podgoričkom Višem tužilaštvu.

Rukovoditeljka tog tužilaštva Lepa Medenica, saopštila je za TVCG da je donijeto rješenje o zadržavanju Ostojića do 72 sata.

Podsjetimo, predsjednik Revizorskog odbora Luke Bar Miloš Ostojić vrijeđao je na svom Fejsbuk profilu Bošnjake, a opštinski odbor Bošnjačke stranke Bar pozvao je policiju i tužilaštvo da hitno reaguju. Odbor direktora i menadžment “Luke Bar” ogradio se od tih objava i najavio da će odmah biti iniciran postupak smjene Ostojića.

“Podgorička policija je juče, postupajući po saznanju da je na jednoj društvenoj mreži lice M.O. postavilo dvije objave, a koje su sadržale uvrede na vjerskoj osnovi, preduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti i od M.O. prikupila obavještenja na okolnosti navedenih objava”, saopštila je policija.

Kako navode, obaviješten je državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se Ostojić uhapsi slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

(RTCG)

4 Comments
  1. Delta City. komentariše

    Nije znao da se u CG smiju vrijedjati samo Srbi.

  2. Rade/ komentariše

    A vrijedjanje SPC i Srba u Crnoj odvratno izdajnickoj Gori moze bez ikakve osude i zamjerke. Od kurave Mirne pa preko raznih poturica i izdajnika roda svoga koji su vrijedjali i prijetetili Srbima i SPC niko nije uhapsen osim sto lijava kurava nemirna kaznjena simbolicno novcano i to su joj platili ambasadori ljige prodane.

  3. Сале komentariše

    Da pretpostavimo da je Miloš Ostojić izgubio mjeru, da je pretjerao u izjavama, mada je štur izvod iz njegove objave. Pitam se da li je bila uhapšena službenica vlade CG ( iz doba DPS-a ) koja je u svojoj objavi napisala da smo mi, pravoslavni goveda koja treba zapaliti. Ne sjećam se hapšenja, bila je neka novčana sankcija za koju je DPS skupljao priloge da se isplati. Da li je ko hapsio Žarka Rakčevića koji je govorio da je pravoslavna vjera lažna huleći na sveto pričešće. Međutim neizostavni konstrukcioni element ovakvog sistema diskriminacije Srba i pravoslavnih u CG su srpski politički predstavnici ( u ne maloj mjeri ). Da li je ko uhapsio Jelenu Borovinić Bojović što je škrabala t.zv. anti-kovid ukaze po kojima mi ne bismo trebali da se pričešćujemo istom kašičicom iz istog putira, po kojima ne bi smo smjeli cjelivati ikone u periodu kad ona zabrani? Da li je ko uhapsio Zdravka Krivokapića što je bio na čelu vlade zbog koje su na vratima crkava lijepnjene poruke da su obavezne maske u crkvi?

  4. Serdar49 komentariše

    Imali slobode govora ?
    U Svedskoj niko ga nebi hapsio i da je koran zapalio.
    Druga demokratija u Svedskoj, danskoj itd.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.