Nestajuće poruke na WhatsApp-u neće morati potpuno da nestanu

0

WhatsApp funkcija „nestajuće poruke“ omogućava da se poruke automatski brišu nakon određenog vremena: 24 časa, 7 dana ili 90 dana.

Korisnici WhatsApp-a od 2020. godine mogu da šalju poruke koje nestaju iz razgovora „Disappearing Messages”.  Međutim, nova funkcija pod nazivom „Keep in Chat“ (zadrži u ćaskanju) omogućava korisnicima da odrede koje bi poruke željeli da zadrže.

To znači da nestajuće poruke dobijaju novu funkcionalnost po uzoru na one na Snapchat-u. Uz funkciju Keep in Chat, korisnici će moći da sačuvaju poruke koje nestaju kako bi uvijek mogle da im pristupe, ali samo uz saglasnost pošiljaoca.

„Da bi ovo funkcionisalo, pošiljalac će biti obavješten kada neko sačuva poruku i moći će da stavi zabranu na tu odluku. Ako pošiljalac odluči da drugi ne mogu da sačuvaju njihove poruke, on ima konačnu odluku i poruka će da nestane po podrazumijevanoj vrijednosti“, objašnjava zvanična stranica WhatsApp-a.

Sačuvane poruke će biti označene ikonom obilježivača (bookmark) i biće dostupne u posebnom odjeljku „Kept Messages“ (sačuvane poruke) u okviru aplikacije.

Kompanija je rekla da se nada da će ažuriranje korisnika dati veću fleksibilnost. Nova funkcija će biti globalno dostupna tokom sljedećih nekoliko nedjelja.

Hoće li se zaista ova mogućnost koristiti u svakodnevnim razgovorima, pokazaće vrijeme koje je pred nama.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.