Crvena zvezda prvi siguran učesnik Lige šampiona za sezonu 2023/24

0

Četa Miloša Milojevića savladala je TSC sa 4:1, čime je matematički osigurala prvo mjesto i to poslije prvog kola plej-ofa. Sve to govori o još jednoj dominantnoj sezoni najtrofejnijeg srpskog kluba, kao što govori i da će se mušema Lige šampiona ponovo tresti na Marakani. Već u septembru.
Biće to treće učešće crveno-bijelih u grupnoj fazi elitnog takmičenja, čime i u ovom segmentu ostavljaju vječitog rivala iza sebe.

Ono što je posebno zanimljivo, Crvena zvezda je prvi i za sada jedini poznati učesnik narednog izdanja Lige šampiona. Kako se sezona bude približavala kraju, još mnogi evropski velikani bukiraće svoje mjesto među 32 najbolja tima Evrope…

Zasluge za ovaj jedinstven uspjeh, razumije se, ne idu samo trenutnim uspjesima crveno-bijelih, već petogodišnjem uspješnom periodu srpskih klubova na evro-sceni. Prije svega Zvezdi i Partizanu, koji su nacionalni koeficijent podigli u sadašnje visine i tako omogućili direktno mjesto u elitnom društvu.
Novi-stari prvak Srbije nakon 31 odigranog meča ima 27 pobjeda i četiri remija, uz gol razliku 85:15. Do kraja sezone, pored preostalih šest ligaških utakmica očekuje ga i završnica Kupa, odnosno šansa da po treći put zaredom osvoji duplu krunu.

Podsjetimo, Srbija bi od jeseni mogla da ima i dvije ekipe u grupnoj fazi Lige šampiona, međutim da bi se to dogodilo viceprvak će morati na pakleno teškoj “stazi pratioca” da eliminiše dva rivala.

Priznaćete, takav scenario nije baš realan, ali za utjehu, drugi tim Srbije imaće sigurno mjesto u grupnoj fazi Ligi Evrope.

(mocart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.