Odbojkaši Partizana na korak od triple krune

0

Odbojkaši Partizana zabilježili su pobjedu i u drugom meču finalne serije plej-ofa Superlige protiv Vojvodine na svom parketu 3:1 (25:18, 17:25, 25:16, ) i tako došli na samo pobjedu od osvajanja titule.

Tripla kruna je na domak ruke. Crno-bijeli su i četvrti uzastopan put savladali Vošu. Za ukupno 12. trofej šampiona, prvi od 2011. igraće već u utorak u Novom Sadu.

Ekipa Bojana Janjića pokazala je da je pravi streptomicin za srpsku „staru damu”. Može se reći da je u drugoj utakmici ostvarena rutinska pobjeda. Samo u četvrtom setu bilo je naznake neizvjesnosti.

U prvom je Partizan bio ubjedljiv 25:18. U drugom ekipa Slobodana Boškana uzvraća istom mjerom, čisto da pokaže da nije bez razloga aktuelni šampion. Ipak, Partizan u trećem setu praktično bez milosti – dobija ga 25:16. U četvrtom crno-bijeli su praktično od starta vodili sa dva poena razlike. Samo u jednom trenutku Vojvodina je preokrenula i povela 13:12. Međutim, to je bio samo mali impuls, pošto je do kraja Partizan rutinski priveo set kraju (25:20) za konačnih 3:1.

Kod pobjednika Milija Mrdak je poslovično bio najefikasniji sa 20 poena, dok ga je slijedio Danijel Grives sa 18. Na drugoj strani Parapunov je bio najefikasniji sa 14 poena.

Partizan ima šansu da prvi put u istoriji osvoji triplu krunu i tek treći put da vežu kup i prvenstvo.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.