Herceg Novi bez izgubljenog seta do duple krune

0

Odbojkašice Herceg Novog su novom dominantnom pobjedom, bez izgubljenog seta, zaokružile fenomenalnu sezonu. Iako je u trećem meču finalne serije plej-ofa EPCG Superlige viđena koliko toliko izjednačena igra, branilac titule, Galeb Liko Soho Group nije mogao da osvoji utješni set. Na kraju 3:0 (25:22, 25:13, 25:19) za Herceg Novi koji je u istorijskoj sezoni osvojio duplu krunu bez igubljenog seta tokom cijele sezone, nakon osvajanja Kupa Crne Gore početkom aprila!

Čestitke mojoj ekipi na cijeloj sjajnoj sezoni i što se tiče prvenstva i što se tiče Kupa. Kada smo sastavljali ekipu nije nam bila namjera biti tako dominantan, očekivali smo malo veći otpor i drugih ekipa, pogotovo barskih. Mislim da smo svojim pristupom, profesionalizmom i stvaranje moćne, respektabilne ekipe, sve malo pogurali da se trznu, da se pojačaju. Moja velika želja za sljedeću sezonu je da i polufinale i finale crnogorske lige bude pune neizvjesnije, što znači da će i ostale ekipe pokušati da se približe našem nivou i da će tek uz to mlade igračice stasavati uz starije asove i da cijelu odbojku u Crnoj Gori pokušamo, malim koracima, ali vrijednim i krupnim, pokušamo približiti evropskom vrhu”, kazao je Milorad Krunić, trener Herceg Novog.

Prvi set trećeg meča nagovijestio je da Galeb ne želi lako da preda krunu. Gošće su pružile najbolji otpor u finalnoj seriji upravo u premijernom setu, više puta imale prednost, i bile u egalu do samog finiša seta, kada je sastav Milorada Krunića dodao gas i poveo sa 1:0, rezultatom 25:22.

U sličnom ritmu nastavile su Novljanke, i ubjedljivo otvorile drugi set – rano stigle do dvocifrene prednosti i povele sa 2:0, nakon što su protivnice svele na svega 13 poena.

U posljednjem setu ponovo solidan otpor Galeba, koji je u nekoliko navrata vodio, čak imao opipljivu prednost, 8:5, ali je Herceg Novi u serijama osvajao poene i nalazio rješenja za probleme. Nakon četiri poena u nizu stigao je preokret, 9:8, pa nakon intervala 4:1 i osjetno vođstvo, 13:9, koje su nakratko Baranke uspijevale da sustignu, ali ne i da odole neumoljivim napadima Novljanki. Na kraju seta 25:19, uslijedilo je veliko slavlje Tatjane Bokan i saigračica.

Upravo je bivša kapitenka reprezentacije Crne Gore, predvonica Herceg Novog ove sezone, Tatjana Bokan, bila najefikasnija, kao u svakom meču finalnse serije. Sakupila je 19 poena, a dvocifrena je bila i Diana Balai sa 11.

Čestitao bih ekipi Herceg Novog na zasluženoj duploj kruni. Zaista vrhunski su igrali i dominantno tokom čitave sezone i na kraju zasluženo stigli do oba pehara. Ostaje žal što nismo bilo kompletni da pružimo maksimum, ali zapravo, to je sport. Čestitao bih i mojim djevojkama na pruženom u finalu”, izjavio je trener Galeb Liko Soho Group-a, Petar Koković.

 

foto: OSCG – Vuk Ilić
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.