Đurović: Jedan Milo treba biti uhapšen, ali to sigurno nije Milo Božović

5

Jedan Milo treba biti uhapšen, ali to sigurno nije Milo Božović, rekao je za portal IN4S poslanik Demokratskog fronta i Nove srpske demokratije, Dejan Đurović.

Ne želeći da izgleda kao pritisak na sudske instance kod donošenja odluka, ističem svoje duboko žaljenje današnjom odlukom Apelacionog suda kojom se odbija žalba odbrane protiv odluke vanraspravnog vijeća Višeg suda u Podgorici kojom se Milu Božoviću određuje pritvor u trajanju od 30 dana“, jasan je Đurović.

On je podsjetio da je Milo Božović, predsjednik opštine Budva, uhapšen 13. aprila, na Veliki Četvrtak, koji pravoslavni hrišćani (a on upravo dolazi iz takve porodice), obilježavaju kao posljednji dan slobode Isusa Hrista.

Uhapšen je u jednom politički montiranom procesu, gdje mu se mimo svake pravne logike od strane istih onih sudija koje su učestvovale u takođe montiranom sudskom procesu zvanom „državni udar“, onemogućava pravo uvida njegovim braniocima u spise predmeta, pozivajući se na famozni član 203b Zakona o krivičnom postupku, a u kojem je isključivo propisano da se može ograničiti uvid samo u dio spisa, ali ne i u sve spise predmeta, što očigledno potvrđuje ono što smo od prvog dana znali, da je na djelu politički motivisan proces sa jednim jedinim ciljem usmjerenim na diskreditaciju Demokratskog fronta, a koji predstavlja najvećeg političkog činioca u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije“, istakao je Đurović.

Zbog svega toga, kako dodaje on, Demokratski front traži da se Milu Božoviću ukine pritvor i omogući puštanje na slobodu, kako bi mogao da obavlja svoje redovne dužnosti na funkciji predsjednika Opštine Budva.

A koliku popularnost među građanima uživa, najbolje pokazuje podatak da je za svega jedan dan prikupljeno preko 4000 potpisa građana Budve sa zahtjevom da se Milo Božović pusti na slobodu. I to je eklatantan dokaz koliko Budvani vjeruju u njegovu nevinost. I ne samo Budvani već velika većina Crne Gore“, zaključio je Đurović.

5 Comments
  1. Sloboda komentariše

    Desava se. Policajci pobrkaju gdje da intervenisu. A kako i nece kad za nacelnike odjeljenja biraju drpsovce sa dna kace.
    Na mjesta rukovodilaca za organizovani i privredni kriminal se moraju postavljati kadrovi koji nisu drps aktivisti.
    Za ostale sektore i da se provuce po koji nije strasno, ali za neke sektore ne smije biti dileme

  2. qyu komentariše

    Prvo treba uhapsiti Suzanu Mugošu gestapovskog suca za progon Srba!

  3. Vlado komentariše

    Milo i njegov najbolji drug dzeger

  4. crni komentariše

    Ovi iz DF ili su ludi ili bezobrazni. Koji bre Milo B? Covjek 24 sata sjedi sa kriminalcima po Bd. Presrali ste vise oko njega, niakd ga pustit nece dok god pritiskate drzavu paza njegovo dobro bolje da cutite.

  5. Đedovo dijete komentariše

    E moj Đurovicu ti neznas đe si supalj !

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.