Crna Gora i Srbija mogu biti u istoj grupi na Svjetskom prvenstvu

0

Crnogorski košarkaši žrijeb za Svjetsko prvenstvo čekaju iz četvrtog šešira. FIBA je odredila osnove žrijeba koji će se 29. aprila održati u Manili.

Pored „crvenih“ u četvrtom šeširu su još: Kanada, Venecuela i Portoriko. Košarkaši Srbije će biti u drugom šeširu sa Francuskom, Slovenijom i Litvanijom.

Šešir 1: Filipini, Španija, SAD, Australija. Šešir 2: Francuska, Srbija, Slovenija, Litvanija Šešir 3: Grčka, Italija, Njemačka, Brazil. Šešir 5: Iran, Dominikanska republika, Finska, Novi Zeland. Šešir 6: Kina, Letonija, Meksiko, Gruzija. Šešir 7: Jordan, Japan, Angola i Obala Slonovače. Šešir 8: Liban, Egipat, Južni Sudan, Zelenortska ostrva.

Zbog, kako je saopštila FIBA, ujednačenosti kvaliteta grupa, šeširi su podijeljeni, pa tako Crna Gora može biti u grupi samo sa timovima iz šešira 2, 6 i 8.

Uz to u jednoj grupi ne mogu biti više od dvije evropske selekcije, tako da se ne možemo sastati ni sa Letonijom i Gruzijom.

Tako su potencijalni rivali za grupnu fazu Crnogoraca: Francuska, Srbija, Slovenija, Litvanija iz šešira 2, Kina i Meksiko iz šešira 6, te Liban, Egipat, Južni Sudan i Zelenortska ostrva iz šešira 8.

Kuglice će izvlačiti legende košarke: Pau Gasol, Luis Skola i Karmelo Entoni. Za muzički dio programa zadužene su reperka Saviti i Sara Džeronimo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.