Dejan Đurović (DF) za BORBU: Nedelja je dan za odmor i porodicu, neradna nedelja treba da ostane!

5

Predsjednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Dejan Đurović (DF), povodom informacije da bi mogla biti ukinuta neradna nedjelja, saopštio je da je prošlo robovlasničko doba.

On podsjeća da je zvanična evropska statistika objavila podatak da zaposleni u Crnoj Gori rade najduže sedmično (prosječno 44,4 sata) dok na nivou evropskih zemalja radna sedmica traje prosječna 35 sati.

Đurović ističe da je nedelja dan za porodicu i odmor i da bi tako trebalo da ostane.

“Ovih dana ponovo provejava najava da postoji mogućnost donošenja odluke o ukidanju neradne nedelje i da o tome treba da odluče Socijalni savjet , odnosno poslodavci i sindikati. Na to Vlada odgovara da je za nju sve prihvatljivo što bude dogovoreno.

Međutim, ne možemo zaboraviti na hiljade zahtjeva da nedelja bude neradna i da su to zapošljeni (u sektorima gdje se radilo nedeljom) sa oduševljenjem dočekali. Bez obzira što poneki ekonomski analitičari tvrde da bi to pozitivno uticalo na državni budžet i da bi dovelo do povećanja prihoda ali se zaboravlja da je robovlasničko doba odavno prošlo .
Nedelja je dan za porodicu i odmor i tako bi trebalo da ostane i za sve zaposlene u trgovinama, sagledavajući u kakvim uslovima rade, kolike su plate i kako se isplaćuju odmori”, poručio je Đurović u izjavi za BORBU.

5 Comments
  1. Dado komentariše

    Ali marketi moraju da rade, druze. Skroz bzv

    1. qyu komentariše

      Zasto duže?Ljepo se spremi pa idi da kupiš sto ti treva ranije! Sve je ovo maslo URA-ša koji zastupaju interese tajkuna a ne naroda!Daće Bog da nestanu.

  2. qyu komentariše

    Tako je a ne da URA-aska banda kriminalaca sve unistava!.DFtreba da spasi radnike i Institut SMilosević od programiranog unistavanja od strane koalicije zla URA-SNP u korist Ž.Rakčevića oca URA bandita na čelu sa lažljivim Dritanom.Osuditi nesuvisne monstruozne izjave ministra fotelje Ščekića i bande oko njega a sve zato sto njihov kondukter nije izabran za direktora Instituta.

  3. crni komentariše

    Djurovicu ne seri necemo da idemo po pumpama da kupujemo skuplje nego bar neka prodavnica neka radi. Siguran sam da narod zeli da bar nesto radi alo DF i DPS vazda kontra ali izbiri su 11 juna a onda pa pa i jedni i drugi.

  4. Đedovo dijete komentariše

    Ko je ovaj lik sa sumnjivom doktorskom titulom da nam određuje kada da radimo a kada da odmaramo?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.